Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κάηκε ο κινηματογράφος που δούλευε ο Άγγελος Πυριόχος

​Άγνωστοι έκαψαν τον θερινό κινηματογράφο «Χρήστος Νέγκας», στη Ζάκυνθο, όπου τον τελευταίο καιρό εργαζόταν ο γνωστός δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος.

Ο ίδιος με πόνο ψυχής και μεγάλη οργή ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook κι έστειλε ένα μήνυμα στους άγνωστους που έβαλαν φωτιά στο μοναδικό πνεύμονα πολιτισμού στο νησί.

«Κλαίω από οργή. Μας έκαψαν τον θερινό κινηματογράφο στο νησί. Αφού προηγουμένως έκλεψαν. Τόσοι κόποι, τόσα ξενύχτια, τόσα έξοδα χαμένα. Δεν ήταν η κλοπή το ζητούμενο. Ενοχλούσε η παρουσία και η φωνή της ομάδας του Stigma Fm. Αυτοί που μας θέλουν νησί τυφλών, φοβούνται το φως του σινεμά. Τα δάκρυα στα μάτια του μικρού κοριτσιού που ήρθε και μου είπε: “έχω 20 ευρώ, φτάνουν για να πάρετε νέα μηχανή;” με συνέφεραν. Τον παράδεισό μας δεν θα τον γκρεμίσουν έτσι εύκολα. Έπεσα με αεροπλάνο και σώθηκα. Ο Παράδεισός μας θα ξαναστηθεί κουφάλες», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφηκε όλο το καταστροφικό έργο των δραστών. Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος ανήρτησε το συγκεκριμένο video στη σελίδα του στο Facebook.

Σ’ αυτό φαίνονται καθαρά δύο άγνωστοι να φεύγουν τρέχοντας από τον κινηματογράφο, κρατώντας στα χέρια τους τα κλοπιμαία, ενώ δευτερόλεπτα μετά ξεσπά φωτιά στο δωματιάκι που ήταν η μηχανή προβολής.

Η μηχανή προβολής και το ηχητικό σύστημα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε φτάνει περίπου τα 40.000 ευρώ.

Στον κινηματογράφο ο Δήμος είχε δώσει την ονομασία «Χρήστος Νέγκας», προς τιμή του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και έφυγε ξαφνικά σε νεαρή ηλικία από ανακοπή καρδιάς.

Η κόρη του Αθηναΐς Νέγκα, σε επαφή που είχε με την εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» δήλωσε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι που την αφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...