Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Αντζελίνα Τζολί σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στο Λίβανο


Ως «εμπειρία που σπαράζει την καρδιά» χαρακτήρισε τη συνάντησή της με ορφανά παιδιά που ζουν στον καταυλισμό

Σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Λίβανο, βρέθηκε σήμερα η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί. Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που συνάντησε ορφανά παιδιά τα οποία ζουν στον καταυλισμό, δήλωσε ότι ήταν μία "εμπειρία που σπαράζει την καρδιά".


"Έχασαν την οικογένειά τους και ο πόλεμος τους έκλεψε την παιδική τους ηλικία. Είναι τόσο μικρά, όμως κουβαλούν το βάρος της κατάστασης σαν να ήταν ενήλικες", είπε η Τζολί. Ενώ, χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία οι εμπόλεμες πλευρές καλούνται να άρουν την πολιορκία των κατοικημένων περιοχών, να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτών και να επιτρέψουν την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα της, ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει "την αρχή μιας νέας περιόδου", που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου και κάλεσε σε δράση τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να παρασχεθούν πόροι στον Λίβανο, που φιλοξενεί σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύρους, ώστε να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων.

Η διάσημη ηθοποιός, έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη τον Λίβανο, αλλά και τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και την Τουρκία, με την ιδιότητά της ως πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...