Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ζουγανέλης: Ο Σάκης Μπουλάς έφυγε με ένα παράπονο


Με πολύ συγκινητικό και τρυφερό τρόπο μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης για το Σάκη Μπουλά, που έφυγε από τη ζωή μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο....

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Γιάννης Ζουγανέλης, δεν έκρυψε, πως ο κολλητός του φίλος «έφυγε» με ένα παράπονο, το οποίο όπως είπε «εκθέτει τον πολιτισμό μας, αν έχουμε.



Στο Ίντερνετ, εκεί που η αυθαιρεσία λειτουργεί περισσότερο, σε διάφορα site ψευτοδημοσιογραφίσκων, τον πεθάνανε 3 φορές και είχαν ορίσει ημερομηνία και νεκροταφείο. Αυτό τον έκανε να αποστασιοποιηθεί και να μην διαβάζει εφημερίδα, ούτε να βλέπει τηλεόραση για να μην δει πράγματα που θα έφθειραν την αξιοπρέπεια του! Μόνο με αυτό το παράπονο έφυγε. Το πώς η ελευθερία γίνεται αυθαιρεσία».

Η τελευταία φορά που μίλησαν, ήταν την Τετάρτη:

«Την Τετάρτη μιλήσαμε για τελευταία φορά. Την Πέμπτη δεν επικοινωνούσε. Μέσα στον πόνο έχω μια χαρά, γιατί τον είδα ήσυχο και καθησυχασμένο, με ένα χαμόγελο. Δεν πονούσε. Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Αισθανόταν όμορφα που τον επισκέπτονταν. Ένιωσε πολλή αγάπη και πρόσφερε πολλή!»

Οι δυο τους, ήταν 40 χρόνια μαζί, και όπως λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης, «δεν λογοφέραμε ποτέ. Δεν ταυτιζόμουν μαζί του. Είχαμε διαφωνίες. Αλλά αυτές, κατέληξαν σε αρμονική σχέση».

Και προσθέτει, πως «ο Σάκης ήταν ο γενναιότερος όλων μας. Δήλωνε πως ήθελε να φύγει από τη ζωή, πάνω στη σκηνή. Δεν το υποψιαζόταν ότι αυτό θα συμβεί και στην πραγματικότητα».

Τονίζει ακόμα, πως λόγο της ευφυίας του, είχε καταλάβει εξαρχής τι του συμβαίνει:

«Ήταν ένας ευφυής άνθρωπος, που αντιλαμβανόταν ούτως ή άλλως αυτό που του συμβαίνει. Είχε γνώσεις για την Ιατρική, σαν να ήταν ο ίδιος γιατρός. Δεν μπορούσε να ξεγελαστεί ούτε να παίξει με αυτό που του συνέβη. Το είχε αποδεχτεί, στην αρχή ψυχολογικά κατέπεσε».

Μέχρι το τέλος, η μουσική και ο κόσμος του έδιναν ζωή:

«Η μουσική και η επαφή με τον κόσμο του έδινε ζωή. Ειδικά στο ψυχολογικό και ηθικό μέρος».

Όσο για το τι θα θυμάται ο Γιάννης Ζουγανέλης από εκείνον;

«Την διάθεση του απέναντι στη ζωή, με το όνειρο του πως όλα θα πάνε καλά και αυτός ο τόπος θα ανθίσει και θα ισορροπήσει με το Δίκαιο στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η παρέα με τον Νικόλα Άσιμο και ο προβληματισμός γύρω από την εξουσιαστική ή αντιεξουσιαστική λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...