Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Μάγισσα με φωνάζουν πίσω από την πλάτη μου»

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου επισημαίνει πως στο εστιατόριο της δεν θα βρει ποτέ κανείς πιάτα ημέρας αλλά πιάτα διάθεσης.


«Αν είμαι χαρούμενη μπορεί στο φαγητό να πέσει λίγη παραπάνω κανέλα ή λίγη σοκολάτα στη σάλτσα ντομάτας. Όταν έχω τα νεύρα μου δίνω στο πιπέρι και καταλαβαίνει» τόνισε στο BigFish. 


Η αλήθεια είναι πάντως πως την κακή διάθεση της προτιμά να την εκτονώνει ζωγραφίζοντας φάρους, οχυρωμένη στην απεραντοσύνη του Βοσπόρου. Εξάλλου όταν απουσιάζει η κεφαλή από το εστιατόριο, την αντικαθιστούν επάξια οι τρεις γιοι της, οι οποίοι από μικροί έχουν τεθεί στην υπηρεσία της γαστρονομίας αλλά και της μητέρας τους.

«Μάγισσα με φωνάζουν πίσω από την πλάτη μου, επειδή είμαι αυστηρή», λέει αυτοσαρκαζόμενη. Μεταξύ άλλων, η Μαρία Εκμεκτσίογλου διδάσκει την «καταγωγή των τροφών» στο Πανεπιστήμιο Οκάν και διατηρεί το δικό της μαγειρικό σόου στον τηλεοπτικό σταθμό TURKMAX. Αν ως οικοδέσποινα μπορούσε να στήσει ένα δείπνο με φανταστικούς καλεσμένους, θα σέρβιρε χελιδονόψαρο με σος εστραγκόν και σούπα από το κεφάλι του ψαριού στον Αλφρεντ Χίτσκοκ, στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και στον Φραντς Κάφκα. Ειδικά για τον τελευταίο, λέει, θα 'θελε να του γλυκάνει την ψυχή με κάτι τόσο απλό, καθημερινό, μα και υποεκτιμημένο, με ένα πιάτο φαγητό, μπολιασμένο με το πιο σπάνιο και πολύτιμο υλικό, που δεν καλλιεργείται σε κήπους και δεν φυτρώνει σε απόκοσμες βουνοπλαγιές, δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται, αλλά φύεται μόνο στις ψυχές των ανθρώπων: την αγάπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...