Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;


Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. 

Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.

Tο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, η Νταϊάν ετοιμάζει δύο εντυπωσιακά πιάτα για ερωτευμένους. Άλλωστε, όπως λέει και η ίδια, ο έρωτας περνά από το στομάχι. Μαγειρεύει πολίτικα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρια, ένας άκρως αφροδισιακός συνδυασμός. Όσο για το επιδόρπιο; Υγρό κέικ σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρο.

H Νταϊάν θα μας συστήσει τη μακεδονική κουζίνα και θα μαγειρέψει στιφάδο με ψητές, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και πράσα με δαμάσκηνα. Όταν η Νταϊάν ετοιμάζει τα υλικά της για τη μαγειρική της στην κουζίνα, η κόρη της, η Κυβέλη, παίρνει τα πινέλα και πηγαίνει στο εργαστήρι της για να ζωγραφίσει. Μόλις η Κυβέλη τελειώνει με τη ζωγραφική της, δοκιμάζει το νόστιμο φαγητό της μαμάς.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, το μενού της μαμάς έχει ιταλική κουζίνα. Η Νταϊάν, έχοντας ρίζες και από την Ιταλία, μας εξηγεί τα διάφορα είδη  ζυμαρικών και μαγειρεύει σπαγγέτι καρμπονάρα και πάστα τριβελάκι με μπρόκολο. Η Νταϊάν περιμένει την αδερφή της την Αθηνά, η οποία θα την επισκεφθεί με τον σύζυγό της. Ενώ μαγειρεύει το αγαπημένο φαγητό της αδερφής της, μπακαλιάρο πλακί και σκορδαλιά με καρύδια από την Αρκαδία, χτυπάει το κουδούνι και τους υποδέχεται. Οι δύο γυναίκες επιδίδονται στη μαγειρική και διηγούνται ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.

Τι  θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...