Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - Μίκα Παυλάκη: Αυτή είναι η Λαρισαία που τρέλανε τους Γερμανούς με το χορό της


Μπορεί στην Ελλάδα ο χορός Οριεντάλ ή αλλιώς Belly Dance να θεωρείται για λίγους, ωστόσο η Ελληνίδα Μίκα Παυλάκη βρέθηκε στο επίκεντρο του Βερολίνου κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει το eleftheria, η Λαρισαία Μίκα Παυλάκη είναι μοναδική στο είδος της και φορώντας τις φανταχτερές στολές της αναβιώνει έναν μοναδικό –πανάρχαιο χορό που η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν από την Αίγυπτο όπου σε τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ απεικονίζονται χορεύτριες να τον χορεύουν.


Πολλοί θεωρούν ότι σχετιζόταν με κάποια θρησκευτική τελετή και κάποιοι άλλοι ότι χρησιμοποιούνταν σαν μέθοδος για τη μείωση των πόνων της γέννας.

Ξεκίνησε το χορό το 2008, όταν μια φίλη της που παρακολουθούσε μαθήματα ερασιτεχνικού Oriental την κάλεσε να παρακολουθήσει μια εμφάνισή της κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί κι ίδια. Όπως αναφέρει η ίδια απαιτείται σκληρή δουλειά, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό που ήθελε ήταν να διαχωρίσει το επίπεδό της από τις χορεύτριες στα μπαρ που αναδεικνύουν το σώμα τους και όχι την τέχνη του χορού.


Έπειτα από σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό όπου παρακολούθησε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους, άρχισε να συμμετέχει σε φεστιβάλ, ενώ το 2013 έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις σε Αγγλία, Ελβετία και Γερμανία. Μετά τη βράβευσή της στο Βερολίνο οι προτάσεις από το εξωτερικό πέφτουν βροχή ενώ η ίδια δηλώνει πως ο χορός της άλλαξε τη ζωή.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...