Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Lady Gaga: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μου «έκοψε» τη μαριχουάνα

H Lady Gaga, όπως εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα μουσικά βραβεία του You Tube στη Νέα Υόρκη
Η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga αποκάλυψε ότι είχε φτάσει στο σημείο να καπνίζει μέχρι και 15 τσιγάρα μαριχουάνας την ημέρα για να μην υποφέρει από τους πόνους που της προκαλούσε ένας τραυματισμός στο ισχίο, μέχρι που μια φίλη της την ανάγκασε να κόψει με το μαχαίρι τον εθισμό της.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό της ομοφυλοφιλικής κοινότητας Attitude η τραγουδίστρια είπε ότι στις αρχές του χρόνου υπέστη κάταγμα στο ισχίο, ένα γεγονός που την υποχρέωσε να ακυρώσει πολλές συναυλίες της και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Κάπνιζα 15 τζόιντ την ημέρα», δήλωσε στο περιοδικό. «Ήταν μια συνήθεια που απέκτησα όταν έγινε ανυπόφορος ο πόνος στο ισχίο», πρόσθεσε.

Μια φίλη της, η διάσημη εικαστική καλλιτέχνης Μαρίνα Αμπράμοβιτς, την έπεισε τελικά να σταματήσει. Όπως είπε, όταν βρέθηκαν οι δυο τους, η Αμπράμοβιτς της είπε: «Θα έρθεις στο σπίτι μου. Δεν θα έχεις τηλεόραση, ούτε κομπιούτερ, ούτε μαριχουάνα, τίποτα απολύτως, ούτε φαγητό. Για τρεις ημέρες θα έχει μόνο τέχνη. Θα τρως τέχνη...».

«Το έκοψα μαχαίρι. Για πολλές εβδομάδες δεν κάπνισα καθόλου. Και τώρα καπνίζω καμιά φορά το βράδυ, απλώς για πλάκα. Αυτή είναι η διαφορά. Η Μαρίνα ήταν η μοναδική που μπορούσε να με πείσει να το κάνω», τόνισε.

Στις αρχές του μήνα η Lady Gaga παρουσίασε το νέο της άλμπουμ, το ARTPOP. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα κέρδη στην κατηγορία των νέων (κάτω των 30) και υπολογίζεται ότι πέρσι είχε έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η 67χρονη πλέον Μαρίνα Αμπράμοβιτς -μια εικαστική καλλιτέχνης σερβικής καταγωγής- ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου δραστηριοποιείται στην performance art -μια «ακροβατική του σώματος και της ψυχής», όπως την ορίζει- από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Είναι γνωστή για τις παραστάσεις της, οι οποίες ερευνούν την σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, σε μια προσπάθεια να «ελευθερωθούν» και οι δύο, μα κυρίως για την έκθεσή της χωρίς όρια σε κινδύνους χάριν της τέχνης που εκπροσωπεί.

Όπως την ορίζει η ίδια, η performance art είναι η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής και όχι μια παράσταση θεατρικού τύπου. Έχοντας αναδείξει ως τέχνη την απελευθέρωση από τα όριά τους, του σώματος και της ψυχής, εκπαιδεύει σήμερα ομάδες που θα συνεχίσουν την τέχνη αυτή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...