Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

H Αθηνά Ωνάση φτώχυνε....και ξεπουλάει τα σπίτια της

Η πραγματική περιουσία της κληρονόμου της δυναστείας Ωνάση μόνο αμύθητη δεν είναι. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ ανέρχεται μετά βίας σε 500 εκ. δολάρια. Ποσό που αναμένεται μόλις καταφέρει να «ξεφορτωθεί» το διαμέρισμά της στο Παρίσι, την βίλα της στην Ελβετία και, φυσικά, τον Σκορπιό.

Τον τελευταίο καιρό η Αθηνά Ωνάση έχει αρχίσει να πουλάει, αργά αλλά σταθερά, την ακίνητη περιουσία της. Ξεκινώντας από το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού (στο οποίο είχε μείνει ο Ωνάσης με την Κάλλας), την βίλα της στο Σεν Μόριτς (μαζί με πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της) και τον Σκορπιό. Όλα αυτά σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜagazino, που καταλήγει εκτιμώντας την περιουσία της σε αρκετά μικρότερη των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ουσιαστικά η Αθηνά, παρά εκατοντάδες σχετικούς τίτλους δημοσιευμάτων, δεν ήταν ποτέ δισεκατομμυριούχος. Απλά πάρα πολύ πλούσια.

Όσον αφορά το πως φτάσαμε ως εδώ, όλα ξεκίνησαν όταν η Αθηνά κληρονόμησε από την μητέρα της την περιουσία που της είχε αφήσει η Τίνα Λιβανού, καθώς και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση (η υπόλοιπη άνηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης). Μάλιστα στη διαθήκη της η Χριστίνα ανέθεσε σε πενταμελή επιτροπή τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της, την οποία κατέστησε μοναδική κληρονόμο.

Ο Τιερί Ρουσέλ προσέβαλε τη διαθήκη, χωρίς να καταφέρει κάτι πέρα από το να είναι διαχειριστής ενός ποσού 150 εκ. δολαρίων για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του. Το οποίο και φέρεται να διοχέτευσε σε αποτυχημένες επενδύσεις.

Μόλις ενηλικιώθηκε, η Αθηνά μεταβίβασε σε ένα τραστ υπέρ του πατέρα της την περιουσία της, η οποία υπολογιζόταν τότε γύρω στα 800 εκατομμύρια δολάρια (με τον φόρο κληρονομιάς μόνο να ανέρχεται σε 35 εκ. δολάρια).

Στην συνέχεια βέβαια μετάνοιωσε και τα ζήτησε πίσω, με τον Ρουσέλ να εισπράττει 90 εκ. δολάρια για τον κόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...