Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Παπαδάκης: "Τραβάω κόκκινη γραμμή"!

Θρίλερ τον τελευταίο καιρό με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1. Μετά από μια πετυχημένη συνεργασία 24 χρόνων, κανείς δεν γνωρίζει να πει με σιγουριά αν ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος θα βρίσκεται στο κανάλι του Αμαρουσίου και την επόμενη χρονιά.

Ενώ λοιπόν πολλά ακούγονται, ιδιαίτερα για οικονομικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ο Γιώργος Παπαδάκης μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» ξεκαθαρίζοντας τα πάντα, ενώ μάλιστα εξηγεί γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, «τραβάω κόκκινη γραμμή»!

Βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες πολλά χρόνια και έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχημένες εκπομπές. Από το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπαδάκης βρίσκεται στον ΑΝΤ1 και μάλιστα είναι αυτός που σε συνεργασία με το κανάλι του Αμαρουσίου δημιούργησε την πρωινή ενημερωτική ζώνη διαγράφοντας πολύ πετυχημένη πορεία σε αυτήν, με αποτέλεσμα να του έχει -δικαιολογημένα- αποδοθεί ο τίτλος του «πατριάρχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών». Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που η εκπομπή του ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς να έχει ανανεώσει για την επόμενη, κάτι που έχει δημιουργήσει πλήθος ερωτημάτων για το τι πρόκειται να γίνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια που έκαναν λόγο περί οικονομικής διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί η συνεργασία τους, ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως είχαμε δημοσιεύσει στην «Espresso», δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, πόσο μάλλον να έχουν φτάσει και σε οικονομική διαφωνία.

Την Παρασκευή όμως, που ήταν και η τελευταία για τη σεζόν εκπομπή, ο Γιώργος Παπαδάκης πέρασε από τα γραφεία του ΑΝΤ1, όπως συνηθίζει να κάνει μετά το τέλος των εκπομπών του, με σκοπό να ευχηθεί «καλό καλοκαίρι», αλλά -στη συγκεκριμένη περίπτωση- και για να συναντηθεί και με τα στελέχη του σταθμού για το τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο, η συνάντηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα αφού, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδάκης στην «Espresso», «δεν μου έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από τον ΑΝΤ1. Αντίθετα, εγώ τους έχω κάνει τρεις διαφορετικές προτάσεις για να δούμε τι θα γίνει. Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, ο ΑΝΤ1 δεν είναι το κανάλι στο οποίο εργάζομαι, αλλά οικογένειά μου και οφείλω να το κάνω αυτό».

- Δεν έχετε κάνει, δηλαδή, κάποια συζήτηση περί οικονομικών;Δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά θέμα αξιοπρέπειας. Ο ΑΝΤ1 οφείλει να συνυπολογίσει τα 24 χρόνια συνεργασίας μας όχι με βάση τους αριθμούς. Το ηθικό μέρος είναι για μένα πάνω από το οικονομικό. Σε αυτό είμαι απόλυτος και τραβάω κόκκινη γραμμή. Η τιμή, η ηθική και η αξιοπρέπειά μου ως επαγγελματία είναι αυτό που πρέπει να συνυπολογίσει. Δεν με νοιάζουν όλα τα τρισεκατομμύρια του κόσμου. Τα έχω γραμμένα στα παλαιότερα υποδήματά μου όλα τα λεφτά του κόσμου. Η τιμή, η ηθική και η αξιοπρέπειά μου όμως, ως επαγγελματία και ως ανθρώπου, είναι αδιαπραγμάτευτα, τραβάω κόκκινη γραμμή και όταν νιώσω ότι αυτά προσβάλλονται, είμαι απέναντι. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από τον ΑΝΤ1. Αλλά όπου και όποτε το νιώσω, θα σταθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να βλάψει τις αξίες μου αυτές!

- Πέρσι όμως -και διαψεύστε με αν κάνω λάθος- έγινε μια πολύ μεγάλη μείωση στις οικονομικές απολαβές σας, η οποία -απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω- πλησίαζε το 50%. Μπορείτε να δεχτείτε λοιπόν και άλλη μείωση φέτος ή αυτό ακριβώς είναι και το «αγκάθι» των συνομιλιών σας;Κύριε Μελά, σας είπα ότι δεν έχω μιλήσει καθόλου για τα οικονομικά. Σαφέστατα και θα δεχτώ μείωση φέτος, ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει, όπως λέτε, πέρσι. Καταλαβαίνω τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε σε όλη τη χώρα και τις επιταγές των καιρών για «κουρέματα» και περικοπές. Το θέμα για μένα όμως είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Μην αισθανθώ ότι κάποιος θέλει να περάσει την κόκκινη γραμμή που έχω βάλει από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας. Και σας τονίζω πως ακόμη τουλάχιστον, δεν έχω νιώσει να γίνεται κάτι τέτοιο από την πλευρά του ΑΝΤ1...

- Υπάρχουν όμως πολλοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει οικονομική διαφορά με τον ΑΝΤ1...Αυτά τα σχόλια που γράφονται είναι κακόβουλα και αναληθή. Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση γενικά, ενώ αντίθετα, εγώ είμαι αυτός που τους έχω κάνει τρεις διαφορετικές προτάσεις που δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά. Με νοιάζει όμως, σεβόμενος την έως τώρα συνεργασία μας, να ξεκαθαρίσω τι πρόκειται να κάνω, με πόσους, με ποιους και πόσες ώρες. Όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας και μάλιστα έχοντας αποδείξει ότι επί τόσα χρόνια είναι μαχητής πρώτης γραμμής!

- Να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο που μου έχει κάνει εντύπωση... Αν και φέτος η εκπομπή σημείωσε πάρα πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης -μάλιστα είναι αν δεν κάνω λάθος τα υψηλότερα της τελευταίας δεκαετίας-, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο -και να με συγχωρείτε για τη λέξη- «πανηγυρικό» δελτίο Τύπου για την πορεία της ενημερωτικής ζώνης του «Πρωινού ΑΝΤ1». Είναι δική σας απόφαση αυτό μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο;
Οχι βέβαια! Ποτέ δεν συνεννοήθηκα με τον σταθμό για τα δελτία Τύπου που θα έβγαζαν σχετικά με την πορεία της εκπομπής. Αυτά είναι αποφάσεις που παίρνουν οι ιθύνοντες και απλώς με ενημερώνουν. Οπότε, το γιατί δεν έχουν κυκλοφορήσει δελτίο Τύπου, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ΑΝΤ1...

- Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω όλα να πάνε καλά...Εγώ σας ευχαριστώ...

Οπως φαίνεται λοιπόν, οι συναντήσεις θα είναι πολλές και εν μέσω θέρους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και σε θερμό κλίμα, κάτι που επιβάλλεται μετά από μια τόσο πολύχρονη και πετυχημένη συνεργασία και κανείς δεν θα ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές»! Αλλωστε η θετική τους εξέλιξη θα είναι θετική και για τους τηλεθεατές αφού οι περισσότεροι έχουν αποδείξει ότι επιλέγουν τον Γιώργο Παπαδάκη για την πρωινή τους ενημέρωση.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...