Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Αυτοψία» στο.... C.S.I. Athens...

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στις 23:45 η «Αυτοψία» φέρνει στη μικρή οθόνη αποκαλυπτικές εικόνες από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Ο Αντώνης Σρόιτερ και η κάμερα της εκπομπής μπαίνουν στα άδυτα των εργαστηρίων που κάποιοι αποκαλούν το Ελληνικό C.S.I. Εκεί όπου και το πιο μικρό εύρημα μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση ακόμη και ενός καλά οργανωμένου εγκλήματος. Σιωπηλοί μάρτυρες που δεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται, δεν τρομοκρατούνται. Πίσω από κάθε σκοτεινή πλευρά ενός εγκλήματος, υπάρχει πάντα το φως της αλήθειας. Υπάρχουν στοιχεία που περιμένουν με υπομονή τον κάτοχο τους. Πέρα από την αλήθεια και την προσπάθεια των δραστών να καλύψουν τα ίχνη τους και να κάνουν το τέλειο έγκλημα, υπάρχει πάντα το μικρό και απρόβλεπτο λάθος. Στο τέλος, κάθε στοιχείο είναι μια νέα αρχή.

 
Η κάμερα της «Αυτοψίας» μπαίνει σε ειδικό θάλαμο και καταγράφει τα εκατοντάδες όπλα που έχουν κατασχεθεί. Όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά και σύγχρονα που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα οι καλύτεροι στρατοί στον κόσμο. Επίσης, στις προθήκες φυλάσσονται αυτοσχέδια όπλα καθώς και όπλα στυλό που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ακόμη και σε διαδηλώσεις. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει, για πρώτη φορά, τα όπλα των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης, η «Αυτοψία» επισκέπτεται τον ειδικό θάλαμο που γίνονται οι βολές των όπλων που βρίσκουν οι αστυνομικοί στα χέρια των κακοποιών, το τμήμα Μεθοδικοτήτων - Φωτογραφικού υλικού, το εργαστήριο απομόνωσης βιολογικού υλικού, το τμήμα εντυπωμάτων, το τμήμα ανάλυσης εκρηκτικών μηχανισμών και το τμήμα πλαστογραφίας και παραχάραξης.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...