Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ


«Από την Πόλη Έρχομαι» θα μας λέει η Μαρία Εκμεκτσίογλου από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19:00 ταξιδεύοντάς μας σε ένα οδοιπορικό εικόνων και γεύσεων.
Η γνωστή μαγείρισσα, που κατάγεται από παλιά ελληνική οικογένεια της Πόλης, μας ξεναγεί στην πόλη που γεννήθηκε. Μας δείχνει σημαντικά μνημεία, επισκέπτεται παλιά στέκια της Πολίτικης κουζίνας, μιλάει με ρωμιούς φίλους της, ψωνίζει στα φημισμένα παζάρια της Πόλης και ανακατεύει στις μαγειρικές της το Αιγαίο, την Κρήτη, το Βυζάντιο και την Τουρκία.

Στην πρώτη εκπομπή, η Μαρία μάς γνωρίζει τον Βόσπορο, τη ραχοκοκαλιά της Πόλης των δύο ηπείρων και των τριών θαλασσών και μας ταξιδεύει σε μέρη οικεία της, όπως το Καντιλλί, το χωριό που γεννήθηκε, τα φρούρια Rumeli kavak και Anadolu Kavagi, την Κάνλικα και το Νιχώρι. Σε κάθε προορισμό, η Μαρία διηγείται ιστορίες και μαγειρεύει εμπνευσμένη από τις μνήμες του κάθε τόπου: παλαμίδα τηγανιτήαυγά με σουτζούκι για πρωινό, μυδοπίλαφολαβράκι με αλάτισαλάτα του ψαρά.
Η περιήγηση τελειώνει στο εστιατόριό της όπου μας προσφέρει μεθυσμένο τουρλού θαλασσινών, αξιοποιώντας γευστικά για μια ακόμα φορά τον πλούτο της θάλασσας του Βόσπορου.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης


Από την Πόλη Έρχομαι

Από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...