Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Θανάσης Ευθυμιάδης: "Κάποιοι γονείς παρκάρουν τα παιδιά τους μπροστά σε μια οθόνη"

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιάννη Πουλόπουλο και μίλησε για την οικογένεια και τα παιδιά που έχει αποκτήσει με την Άννα Δημητρίεβιτς.


Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε για την σχέση που έχουν οι δύο κόρες του με την τεχνολογία, την τηλεόραση και τους υπολογιστές.

"Για κάποιους γονείς είναι εύκολη λύση να παρκάρουν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η Άννα κι εγώ δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία. Εμείς όταν πήραμε την απόφαση να γίνουμε γονείς ξέραμε ότι τα παιδιά θα είναι η προτεραιότητά μας. Να, για παράδειγμα πριν από λίγο γυρίσαμε από μια βόλτα στο βουνό, όπου είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα ζώα που ζουν εκεί, τα δέντρα, τη φύση. Αν τα παιδιά μου δεν καλύπτονται από αυτό και προσπαθούν να γεμίσουν το κενό μέσα από έναν υπολογιστή, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν έχω κάνει καλά, ότι κάπου ήμουν ανεπαρκής. Προς το παρόν δεν μας έχουν ζητήσει να τους πάρουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια -παρόλο που η μεγάλη είναι πια 5,5 και η μικρή 4 χρόνων- και αυτό ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι βλέπουν επιλεκτικά τηλεόραση.

Είναι ζήτημα αν παρακολουθούν περισσότερο από μία ώρα την εβδομάδα και πάντα θα είμαστε κι εμείς μπροστά, έτσι ώστε όταν προβάλλονται διαφημίσεις να κλείνουμε τη συσκευή. Εννοείται ότι δεν μπορείς να αποφύγεις κάποια στιγμή και την κούκλα και το ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την παρέα της φίλης της ή της αδελφής της.

Πρέπει να έχουν επαφή με την τεχνολογία, γιατί κακά τα ψέματα είναι πια κομμάτι της ζωής μας, αλλά να γίνεται ορθή χρήση και να μην απορροφά όλη τους τη ζωή".

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...