Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μαρκουλάκης: Έτσι νίκησα την καταθλιψη

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στις 17.15 από το MEGA, εξετάζει τρεις φυσιολογικές καταστάσεις, οι οποίες όμως μπορεί να γίνουν επικίνδυνες όταν φθάσουν τα όρια της ψυχικής διαταραχής. 


Πρόκειται για το καθημερινό άγχος που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αθώο, αλλά οδηγεί έναν στους δέκα Έλληνες στην αγχώδη διαταραχή. Επίσης, διερευνάται η αδυναμία συγκέντρωσης που μπορεί να γίνει παθολογική και ονομάζεται σύνδρομο διάσπασης ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και ταλαιπωρεί έναν στους είκοσι από εμάς, χωρίς οι περισσότεροι να το γνωρίζουμε. Η εκπομπή ασχολείται και με την θλίψη και τη μελαγχολία που είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά μπορούν να μας οδηγήσουν στον προθάλαμο σοβαρών καταστάσεων όπως η κατάθλιψη.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης  συναντά τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος μιλά για τη σχέση του με το άγχος και πώς το αντιμετωπίζει. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την κατάθλιψη και μιλά για τον τρόπο με τον οποίο τη νίκησε.

 Οι επιστήμονες στο  στούντιο μιλούν για τα συμπτώματα – σωματικά και ψυχικά- σε ενήλικες και παιδιά που διαφοροποιούν το άγχος από την αγχώδη διαταραχή και τις κρίσεις πανικού, τη θλίψη από την κατάθλιψη και την αδυναμία συγκέντρωσης από το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Εξηγούν γιατί οι καταστάσεις αυτές συνήθως συνυπάρχουν και προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...