Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η ζωή της όμορφης «Ασί»! - Πώς κατέκτησε τη μκρή οθόνη

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στα 30 της χρόνια, η Τουμπά Μπουγιουκουστούν έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της τουρκικής υποκριτικής, επιτυχημένη, πλούσια, περιζήτητη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι νέα και όμορφη, θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες, ενώ το σπάνιο χρώμα ματιών της δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. 

Το πραγματικό της όνομα είναι Χατιτζέ Τουμπά Μπουγιουκουστούν και γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1982 στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από το λύκειο «Ντογκούς» και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης σχεδιάστρια μόδας και εσωτερικών χώρων. Η υποκριτική μπήκε στη ζωή της κατά την διάρκεια των σπουδών της όταν άρχισε να συμμετέχει σε διαφημίσεις για να βγάζει χαρτζιλίκι. Αργότερα γνώρισε την Τομρίς Γκιριτλίογλου, η οποία και την βοήθησε να μπει δυναμικά στο χώρο της υποκριτής.

Το ντεμπούτο της στη τηλεόραση το έκανε το 2033 στη σειρά «Sultan Makami», στα τέσσερα τελευταία επεισόδια, το οποίο προβλήθηκε από το Channel D. Η επόμενη πρόταση ήρθε για το 2004 για τη σειρά «Cemberimde Gul Oya», όπου υποδύθηκε τη Ζαριφέ. Την ίδια χρονιά παρέλαβε και το βραβείο της Καλύτερης ηθοποιού από το Φεστιβάλ της Σερβίας-Μαυροβούνιο. Η επόμενη επίσης επιτυχημένη εμφάνισή της στην τηλεόραση ήταν για τη σειρά «Ihlamurlar Altinda» το 2005, στην οποία πρωταγωνιστούσε με τη Σινάν Τουζτζού και τον Μπουλέντ Ινάλ. Τ

ην ίδια χρονιά έπαιξε και στην κινηματογραφική ταινία «My father & my son». Το 2006 υποδύθηκε μια δασκάλα στην ταινία «The exam» και στο οποίο συνεργάστηκε με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Το 2007 έπαιξε στο «ASI» -το οποίο προβάλλεται από τον ANT1- και την ίδια χρονιά το ομώνυμο σίριαλ αλλά και τα «Cemberimde Gul Oya» και «Ihlamurlar Altinda» προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις Αραβικές χώρες εκτινάζοντας τη φήμη της Τουμπά Μπουγιουκουστούν στα ύψη, δίνοντάς της την ευκαιρία να γίνει μία από τις περιζήτητες πρωταγωνίστριες στην Τουρκία.

Ήταν τόση η δημοτικότητα του «ASI» σε 67 χώρες που βραβεύτηκε ως η καλύτερη Σαπουνόπερα στο 51ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο. Φέτος βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Yuregine Sor» με την Τουμπά στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο σινεμά, ενώ ήδη προβάλλεται και η σειρά «Gonulcelen» στην οποία και πάλι πρωταγωνιστεί.
Διαβάστε περισσότερα στο TV24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...