Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Το «ξέσπασμα» του Γιώργου Tσαλίκη με αφορμή τον θάνατο του Nelson Mandela

Πολλά φαίνεται πως έχει μαζέψει μέσα του το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Τσαλίκης για όλη αυτή τη κατάσταση που βιώνουμε και ξέσπασε!


Με αφορμή τον θάνατο Nelson Mandela η «έκρηξη» δεν άργησε νε έρθει! Ο ίδιος γράφει στην προσωπική του σελίδα στο twitter:


«R.I.P NELSON MANDELA Στα 95 του χρόνια, ένας -δίκαια- κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, ο άνθρωπος σύμβολο της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων, της δημοκρατίας και της ισότητας, ο "freedom fighter" ("Μαχητής της Ελευθερίας") όπως τον αποκαλούν, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής..

"Και τι δουλειά έχει ο Μαντέλα με εμάς;", θα αναρωτηθείτε. Κι όμως. Ο Νέλσον Μαντέλα που φεύγει, συμβολίζει το τέλος της εποχής της αθωότητας. Συμβολίζει μια εποχή που φεύγει -και μάλιστα βίαια. Συμβολίζει την έναρξη ενός είδους "Απαρτχάιντ" σε όλο τον κόσμο. Συμβολίζει το τέλος της κοινωνικής ειρήνης και την έναρξη μιας περιόδου ταραχών και ανισοτήτων. Μιας περιόδου δικτατοριών- διαφορετικών ανά περίπτωση. Σκεφτείτε το: Ένα είδος "Απαρτχάιντ" βιώσαμε -και βιώνουμε- οι περισσότεροι Έλληνες, διασυρόμενοι με ρατσιστικά- φυλετικά κριτήρια ("Οι Έλληνες είναι κλέφτες", "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες", "Οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες") από τους περισσότερους Ευρωπαίους. Όμως δεν είμαστε μόνο εμείς. Η περίοδος της ειρήνης έχει τελειώσει παγκοσμίως. Δείτε τι γίνεται στη Συρία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Βραζιλία. Δείτε τους χιλιάδες που αυτοκτονούν στην Ελλάδα, τις ορδές των νέων ανέργων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Δείτε τους νεοάστεγους των ΗΠΑ- ανθρώπους που έχασαν σε μία νύχτα τα σπίτια τους και βρέθηκαν στο δρόμο (κυριολεκτικά). Δείτε τις συνθήκες εργασίας στην Κίνα, τις διαμαρτυρίες για την ελευθερία της έκφρασης στη Ρωσία, τις ταραχές στα ισλαμικά κράτη. Αλήθεια, ποια περιοχή της γης είναι ήρεμη σήμερα και οι πολίτες της απολαμβάνουν μια αψεγάδιαστη δημοκρατία;»


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...