Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Δ. Μερκούρη: Μιλάει για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Κ. Βαξεβάνη!

Τι είναι αυτό που την τράβηξε στον δημοσιογράφο; Πώς αντέδρασε όταν εκείνος αθωώθηκε για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ; Η Δωροθέα Μερκούρη, απάντησε στο περιοδικό Celebrity...


Σχολιάζοντας τα γεγονότα με τη λίστα Λαγκάρντ και το δικαστήριο του Κ. Βαξεβάνη, η ίδια είπε: "Ήμουν στη δίκη. Είχα δει όλη αυτή την υποστήριξη που είχε σε διεθνές επίπεδο και πίστευα πως δεν γίνεται να καταδικαστεί. Ευτυχώς έτσι έγινε. Τα πρώτα λόγια που του είπα αστειευόμενη ήταν άντε, δεν θα χρειαστεί να έρθω στον Κορυδαλλό".


Τι είναι αυτό που την τράβηξε στον Κ. Βαξεβάνη;
"Ότι είναι... άνθρωπος πάνω από όλα. Στην προσωπικότητά του με ελκύει η πίστη που έχει στα πράγματα με τα οποία ασχολείται, όπως και η αισιοδοξία του ότι θα αλλάξει η χώρα. Ό,τι κάνει το κάνει ταγμένος στη δύσκολη πλευρά".


Η σχέση τους, την έκανε να βλέπει την πολιτική διάσταση των πραγμάτων με άλλο μάτι; Ήταν από παλιά πολιτικοποιημένη;

"Όλοι οι άνθρωποι είναι πολιτικοποιημένοι, ακόμη κι αν λένε πως δεν είναι. Η πολιτική για μένα είναι να βλέπω τη ζωή μου ως αποτέλεσμα κοινής ζωής ανθρώπων. Πάντοτε έβλεπα την πολιτική διάσταση των πραγμάτων, αλλά δεν υπήρξε, ως σήμερα, η ανάγκη μου να εκφράσω την όποια πολιτική μου άποψη. Πλέον όμως, τα πράγματα είναι ακραία. Δεν μπορείς να λες 'έχω μια άποψη έτσι για να την έχω'. Σήμερα αν δεν την πεις την άποψή σου, εγκληματείς απέναντι στα παιδιά σου" είπε η Δ. Μερκούρη.

Συνεχίζοντας μάλιστα, αποκάλυψε ότι... δεν γνώριζε ποιος είναι ο Κ. Βαξεβάνης όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.

"Όταν πέρυσι γύρισα από την Ιταλία, δεν ήξερα ποιος είναι ο Κώστας. Δεν έβλεπα ελληνική τηλεόραση και ήταν λογικό να μην τον ξέρω.

Διάβασα ένα άρθρο του στους New York Times και αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός. Έτσι αγόρασα το περιοδικό του. Ήμουν από πολύ μικρή πολιτικοποιημένη, μην ξεχνάτε ότι ζούσα στην περιοχή-καρδιά της μαφίας.

Ό,τι γίνεται στην Ελλάδα μού θυμίζει αυτό. Κατάλαβα πως υπάρχει λίγος κόσμος που το αντιλαμβάνεται, ενώ τα media το κρύβουν ή αποτελούν κομμάτι αυτής της μαφίας.

Όταν, λοιπόν, διάβασα τα άρθρα του Κώστα, έβρισκα ότι είχε καταλάβει αυτό που συνέβαινε στη χώρα και ήθελε και να το αλλάξει"...

Περισσότερα στο Celebrity που κυκλοφορεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...