Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γιάννης Κότσιρας: «Ένα τραγούδι μού άλλαξε τη ζωή»

Τον τίτλο που θα έδινε στη σημερινή πραγματικότητα αλλά και το πώς ένιωσε όταν άκουσε το πρώτο του τραγούδι στο ραδιόφωνο το οποίο όπως λέει του άλλαξε όλη τη ζωή, εκμυστηρεύεται ο Γιάννης Κότσιρας.


Ο τραγουδιστής όταν του ζητείται να δώσει αυτόν τον τίτλο, λέει στη real: «Τίτλο; «Ο καθένας μας κρίνεται από τις επιλογές του».


Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήσατε σε στούντιο;

«Το πρώτο ευρείας αποδοχής ήταν η «Αλεξάνδρεια». Σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Άρη Δαβαράκη. Με την «Αλεξάνδρεια» φάνηκαν η φωνή και η παρουσία μου στο τραγούδι. Και ήταν και το πρώτο από τον δίσκο «Αθώος ένοχος», που παίχτηκε στο ραδιόφωνο».

Θυμάστε την πρώτη φορά που το ακούσατε εσείς ο ίδιος;

«Ήταν σε μια μεσημεριανή εκπομπή του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, ο οποίος το προλόγισε κιόλας λέγοντας τα ονόματα των δύο δημιουργών και το δικό μου. Μίλησε και για το πόσο σπουδαία θέση κρατάει μέσα του η πόλη της Αλεξάνδρειας. Διάβασε μάλιστα και ένα σημείο των στίχων. Το τελευταίο κομμάτι: «Γιασαλάμ θα πει τόσα χώρεσα/που το δαίμονά μου συγχώρεσα/για όλα του τα πάθη τα άγρια/γιασαλάμ θα πει Αλεξάνδρεια»... Θυμάμαι ότι είχα ένα πολύ μικρό ραδιοφωνάκι απ' όπου τα άκουσα όλα αυτά και χοροπήδαγα μέσα στο δωμάτιο μόνος μου. Και στα τρία λεπτά που κράτησε το τραγούδι πήρα τηλέφωνο όλο τον κόσμο, όσους πρόλαβα. Τους έλεγα: «Βάλτε Ξανθούλη να με ακούσετε να τραγουδάω». Από την επομένη κιόλας εκείνης της εκπομπής, δεκάδες άνθρωποι μου λέγανε πόσο υπέροχο τους είχε φανεί το τραγούδι. Κι έλεγα κι εγώ μέσα μου: «Ωπ, τι γίνεται εδώ;». Θα σου πω κάτι και πίστεψέ το απολύτως, γιατί είναι η καθαρή αλήθεια: Ένα τραγούδι μού άλλαξε τη ζωή»!

Λογικό, αφού είχε να κάνει με το προχώρημα της δουλειάς και της τέχνης σας...

«Νομίζω όμως ότι και ενός οποιουδήποτε ανθρώπου μπορεί το τραγούδι να του δώσει μια νέα προοπτική στα αισθήματα και στον τρόπο σκέψης. Κάθε τραγούδι είναι ένα γεγονός στη ζωή μας. Μία σχέση, ένας γάμος, ένας φίλος καλός, μια σπουδαία βραδιά με παρέα, μια αγκαλιά με μια υπέροχη κοπέλα, ένας χορός, ένα μπλουζ, ένα ταξίδι, ένα μεθύσι, μια πίκρα, ένας χωρισμός. Όλα τα γεγονότα του βίου μας κρύβουν κι ένα τραγούδι. Και όταν το ξανακούμε, ανασύρει από μέσα μας τις μεγάλες και μικρές μας στιγμές».

Εάν δεν είχατε πάρει τον δρόμο του τραγουδιού, τι θα ήσασταν σήμερα;

«Θα είχα ακολουθήσει το άλλο μου μεγάλο όνειρο, που ήταν να γίνω τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμματιστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...