Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μάκης Τσέλιος: "Δεν πουλάω το σπίτι μου, μόνο αγοράζω"

Οι συλλογές του Ελληνα σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας αλλά και του άνδρα. Ξένα περιοδικά μόδας και άνθρωποι του χώρου έχουν τολμήσει να του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό «ο Βαλεντίνο της Ελλάδας».

Η Μύκονος είναι η δεύτερη πατρίδα του και ο αγαπημένος του προορισμός, αφού διαθέτει εξοχική κατοικία στο Νησί των Ανεμών.

Συναντήσαμε τον σχεδιαστή στη βεράντα του σπιτιού του πριν από το ηλιοβασίλεμα, με θεά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και με τη θαλασσινή αύρα να αγκαλιάζει το νησί. Φιλόξενος, μας μίλησε για τον τόπο και έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα ότι πουλάει τη θρυλική βίλα του στο Νησί των Ανέμων. «Βαρέθηκα να μου πωλούν το σπίτι! Δεν πουλάω, μόνο αγοράζω, πείτε τους»...
- Αντε να βρεις τον δρόμο για την Ιθάκη με τόσα χρόνια Μύκονο...Είναι αλήθεια. Αν και έχω μια καταπληκτική πατρίδα που λέγεται Ιθάκη, έκανα αυτήν την επιλογή ύστερα από πολλά ταξίδια, διαλέγοντας τη Μύκονο ύστερα από πολλά-πολλά χρόνια. Ερχομαι από το 1980 ανελλιπώς στο νησί. Είναι ένα αγκυροβόλημα πολύ σημαντικό για μένα, μια ιστορία ζωής, είναι αέρας, ενέργεια και δύναμη. Οταν ήρθα για πρώτη φορά, το καράβι έκανε πολλές ώρες, ταξίδι μεγάλο... Κατεβαίναμε με τις βάρκες, συναντούσαμε ανθρώπους γλυκούς, νησιώτες που δέχονταν τους ξένους με αγάπη, σαν να ήταν δικοί τους άνθρωποι. Οταν πηγαίναμε και κάναμε γυμνοί μπάνιο στις παράλιες, εκείνος που ήταν ντυμένος ήταν δακτυλοδεικτούμενος από τους νησιώτες. Ετσι με κέρδισε το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...