Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο πόλεμος των εξωφύλλων: Η Φαίη εκθρονίζει την Ελένη;

Η Φαίη και ο Γιώργος μπαίνουν ανέμελα στη θάλασσα, η Ελένη ποζάρει με λουλούδι στα μαλλιά. Η Φαίη και ο Γιώργος μπαίνουν ανέμελα σε άλλη θάλασσα -κυρίως με άλλο μαγιό-, η Ελένη ποζάρει με πλατύγυρο καπέλο και λουλούδι στα μαλλιά. Η Φαίη και ο Γιώργος μπαίνουν ανέμελα στην πισίνα -φυσικά με άλλο μαγιό-, η Ελένη ποζάρει με μεγάλα γυαλιά, πλατύγυρο καπέλο και λουλούδια στα μαλλιά. Μα, καλά, πόσα μαγιό έχει η Φαίη και πόσα λουλούδια η Ελένη;


Αν κάτι μας δίδαξε αυτό το καλοκαίρι η παρακολούθηση των εξωφύλλων στα εβδομαδιαία lifestyle περιοδικά, αυτό είναι ότι η Φαίη Σκορδά έχει τόσα μαγιό όσα η Ελένη Μενεγάκη λουλούδια για τα μαλλιά (η απάντηση κρύβεται στο άπειρο). Οι δύο κυρίες της τηλεόρασης, μόνες ή με τους συντρόφους τους, με μαγιό ή έστω ρούχα παραλίας, σε σέξι ή ανέμελες πόζες, κυριάρχησαν στα καλοκαιρινά εξώφυλλα, σε μια άτυπη «μονομαχία» κατά μια έννοια πάνω στην καυτή άμμο, κατά μια άλλη πάνω σε γυαλιστερό χαρτί που κρέμεται στα περίπτερα. 

Υστερα από σκληρή μελέτη των καλοκαιρινών εξωφύλλων των πρώτων σε κυκλοφορία εβδομαδιαίων περιοδικών, ακολουθεί το απόλυτο καλοκαιρινό crash test μεταξύ Ελένης Μενεγάκη και Φαίης Σκορδά σε πέντε βασικά πεδία σύγκρισης.

Η βασίλισσα του μπικίνι

Στη μάχη των μαγιό, η Φαίη Σκορδά υπερτερεί με σχεδόν διπλάσιο αριθμό από την ταπεινή Ελένη. Καταμετρήθηκαν -ένα προς ένα- περί τα 22 με 23 διαφορετικά μπικίνι σε φωτογραφίες της αυτό το καλοκαίρι, οπότε, δεδομένου ότι μπορεί να χάσαμε και κανένα και ότι μιλάμε για δημοσιεύσεις σε εβδομαδιαία έντυπα, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι φοράει διαφορετικό μαγιό κάθε μέρα, πρωί - απόγευμα, ελπίζοντας να της φτάσουν και για τον Σεπτέμβρη. Η Ελένη Μενεγάκη έχει μέχρι στιγμής φωτογραφηθεί με 12-13 διαφορετικά μπικίνι, ενώ είναι σαφής η προτίμησή της στο αγαπημένο ροζ καρό, που δεν πρέπει να αποχωρίζεται κανένα καλοκαίρι.

Στο πλευρό της Φαίης, ο Γιώργος Λιάγκας δεν αλλάζει μαγιό με την ίδια συχνότητα. Στις φωτογραφίες του που έγιναν εξώφυλλο μετρήθηκαν μόλις 7 με 8 μαγιό, με προτίμηση πότε στο ροζ, πότε στο γαλάζιο (οι φαν του, πάντως, λατρέψαμε ένα ωραίο θαλασσί με κίτρινο εμπριμέ). Σημειολογικά, να σημειωθεί η λεπτομέρεια ότι το χρώμα του μαγιό του ήταν πάντα εναρμονισμένο με το μπικίνι της συζύγου.

Από την άλλη πλευρά, ο απολογισμός είναι ακόμα φτωχότερος, καθώς ο Ματέο έχει φωτογραφηθεί με μόλις δύο - τρία διαφορετικά μαγιό. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι της άποψης «πλύνε - βάλε», ωστόσο διευκρινίζεται ότι έχει πολύ λιγότερες φωτογραφίες, καθώς δεν ανήκει στα πρόσωπα της τηλεόρασης, σε αντίθεση με τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος συχνά είναι δίπλα στη σύζυγό του με το -ίδιο- μαγιό του.

Η μάχη των αξεσουάρ

Στον συγκεκριμένο τομέα, επίσης υπάρχει καθαρή νικήτρια, αυτή τη φορά όμως πρόκειται για την Ελένη Μενεγάκη. Η Φαίη συνήθως φωτογραφίζεται απλά με το διαφορετικό μαγιό της, ενώ η Ελένη, πέρα από τα λουλούδια που κοσμούν κατά μόνας ή δυο-δυο και περισσότερα τα μαλλιά της, έχει να επιδείξει μια σεβαστή συλλογή από καφτάνια, πλατύγυρα καπέλα, γυαλιά ηλίου, μαντίλια και τσάντες. Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφο Ματέο, ο οποίος μπορεί να φοράει ίδιο μαγιό, αλλά το συνδυάζει με ψάθινο καπέλο, πετσέτα-φουλάρι στον λαιμό και σκάφος.

Κοίτα το πουλάκι!

Αχ, Φαίη! Τι άλλο να πει κανείς για τη σύγκριση της πόζας στις φωτογραφίες της Φαίης Σκορδά και της Ελένης Μενεγάκη; Οι εντυπώσεις γέρνουν σαρωτικά υπέρ της Ελένης, είτε τη φωτογραφίζουν παπαράτσι, είτε αναρτά η ίδια φωτογραφίες της στα social media. Την ώρα που εκείνη φωτογραφίζεται υποβρυχίως, ξαπλωμένη στην άμμο, ανάσκελα, μπρούμυτα και στο πλάι, με το iPad στο ένα χέρι και το αντηλιακό στο άλλο, με καυτό μπικίνι σε σέξι πόζα, με δαντελένιο καφτάνι να διαβάζει βιβλίο, με υπέροχη θέα πίσω της, ακόμα και με παραδοσιακή μαντίλα στα μαλλιά, η Φαίη Σκορδά έχει ανακαλύψει την πόζα της γλυκιάς ανεμελιάς και τη χρησιμοποιεί κατά κόρον.

Στις φωτογραφίες της στα καλοκαιρινά εξώφυλλα την είδαμε είτε ανέμελη να μπαίνει στη θάλασσα, είτε ανέμελη να βγαίνει, είτε ανέμελη να περπατάει με μπικίνι, είτε ανέμελη να περπατάει με σορτσάκι, είτε ανέμελη να πατάει στην άμμο, είτε ανέμελη να μπαίνει στην πισίνα. Εξαιρούνται δύο στιγμιότυπα, στα οποία εθεάθη να παίζει βόλεϊ και να κάνει σερφ - ανέμελη.


Τα εξώφυλλα

Η κυριαρχία των δύο παρουσιαστριών, των μπικίνι και των συντρόφων τους -με αυτή τη σειρά μάλλον- στα εξώφυλλα του περιοδικού Τύπου τους τελευταίους τρεις μήνες στάθηκε αδιαμφισβήτητη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιοδικά όπως το «ΟΚ!» και το «Hello!», οι φωτογραφίες από τις διακοπές της Φαίης Σκορδά ή της Ελένης Μενεγάκη δεν έλειψαν από κανένα εξώφυλλο τους μήνες του καλοκαιριού (μέχρι σήμερα). Μόνο η σειρά άλλαζε, αφού τη μία εβδομάδα ήταν πρώτο θέμα η Φαίη και ο Γιώργος και το «καυτό» παρασκήνιο της μεταγραφής τους στον ΑΝΤ1 την ώρα που οι ίδιοι έκαναν διακοπές στην Τήνο -εξ ου και η φωτογραφία με τα μαγιό-, την άλλη η Ελένη Μενεγάκη και οι ρομαντικές στιγμές χαλάρωσης με τον Ματέο.

Στο σύνολο των εξωφύλλων των περιοδικών «ΟΚ!», «Hello!», «You» και «Εγώ», οι φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τις διακοπές των δύο παρουσιαστριών δείχνουν απολύτως μοιρασμένες, ωστόσο είναι φανερό πως οι διακοπές -και τα μαγιό- της Φαίης και του Γιώργου κατέκτησαν περισσότερα πρώτα θέματα (τουλάχιστον πέντε παραπάνω). Είναι σαφές ότι η ξαφνική καλοκαιρινή μεταγραφή τους από το Mega στον ΑΝΤ1 επηρέασε το ενδιαφέρον - εκτός κι αν έκανε τη διαφορά η ανέμελη πόζα.

Τι λένε οι κυκλοφορίες

Στο διά ταύτα, το ερώτημα (πέρα από τον αριθμό μαγιό της Φαίης που λύθηκε - το ερώτημα, όχι το μαγιό) είναι ποιος «πούλησε» αυτό το καλοκαίρι περισσότερο. Η απάντηση βρίσκει κι εδώ το σκηνικό ελαφρώς μοιρασμένο. Αν κοιτάξουμε τις επίσημες κυκλοφορίες (που έχουν βγει μέχρι τις 11/8), είναι φανερό πως όσο μοιρασμένες ήταν οι φωτογραφήσεις στα εξώφυλλα, άλλο τόσο ήταν και το ενδιαφέρον του κοινού. Από τη στιγμή όμως που ανακοινώθηκε η μετακίνηση των Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1, τα εξώφυλλά τους έφεραν στα αντίστοιχα τεύχη των περιοδικών σοβαρή άνοδο. Και οι εκτιμήσεις λένε πως ο Αύγουστος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο τα τεύχη που τους αφιέρωσαν το κεντρικό θέμα είδαν τις κυκλοφορίες τους να αυξάνονται σημαντικά (ενώ στην αντίθετη περίπτωση υπήρξαν μειώσεις).

Βεβαίως, το καλοκαίρι κρατάει ακόμα, μαζί του και η μονομαχία των δύο μεγάλων πρωταγωνιστριών του περιοδικού Τύπου, ενώ υπάρχει πάντα και ο Σεπτέμβρης που ευνοεί τα μπάνια - Ελένη, προλαβαίνεις να το γυρίσεις, ξεκίνα να αλλάζεις μαγιό.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...