Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ακριβό μου διαζύγιο

Τα προγαμιαία συμβόλαια σκοτώνουν τον έρωτα λένε μερικοί. Από την άλλη βέβαια εξασφαλίζουν περιουσίες. Η Γερμανίδα Κατρίν Ραντμάχερ είναι σίγουρα της δεύτερης σχολής. Έτσι το 1998 στο Λονδίνο πριν έλθει εις γάμου κοινωνία με τον Γάλλο Νικολά Γκρανατινό, τον έβαλε να υπογράψει προκειμένου να διασφαλίσει την ύψους 100 εκατ. λιρών περιουσία που προσδοκούσε να λάβει ως κληρονομιά από τον μεγαλοβιομήχανο χάρτου πατέρα της.
Κάτι ήξερε, αφού τελικά χώρισαν. Ο μεσιέ όμως είναι πυρ και μανία.
Γιατί; Οι δικαστές στον διακανονισμό του διαζυγίου αποφάσισαν ότι πρέπει να πάρει ένα εκατ. λίρες αντί για πέντε. Δεν είναι τελείως άπληστος μιας και στην Βρετανία τα προγαμιαία συμβόλαια δεν αναγνωρίζονται. Στην περίπτωσή του όμως η έδρα υποστήριξε ότι λαμβάνει υπόψη την προγαμιαία συμφωνία. Και έτσι του έκοψε 4 εκατ.
Γι΄ αυτό προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο για να διευθετήσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με την πρώην.
Δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο «Κράμερ εναντίον Κράμερ» αλλά έχουν σίγουρα πέσει χαμηλά.
Φαίνεται από την υπερασπιστική γραμμή του Νικολά. Ο πρώην τραπεζικός επενδυτής και νυν ερευνητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διατείνεται ότι ο διακανονισμός δεν ήταν απλά άδικος αλλά σεξιστικός! Αν ήταν λέει γυναίκα που είχε παρατήσει την καριέρα της για να επικεντρωθεί στα παιδιά της, θα έπαιρνε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...