Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο άντρας-γκέισα που έχει ξετρελάνει τους Γιαπωνέζους [εικόνες]

Όταν η γκέισα μητέρα του πέθανε πριν από τρία χρόνια από καρκίνο, ο χορευτής γιος της Ιτάρο φόρεσε το κιμονό και τις περούκες της και ανέλαβε με επιτυχία την διεύθυνση του οικογενειακού οίκου με γκέισες. Γινόμενος ο πρώτος και μοναδικός άντρας-γκέισα στην σύγχρονη Ιαπωνία.

100 χρόνια πριν στην Ιαπωνική επικράτεια υπήρχαν πάνω από 80.000 γκέισες. Ένας αριθμός που πλέον έχει πέσει στις 1.000 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ιαπωνία αλλά και τη αλλαγή στην πολιτική εξόδων των μεγάλων εταιριών που πλέον δεν δικαιολογούν μια τόσο ακριβή μορφή ψυχαγωγίας.



Το γεγονός αυτό δεν έχει εμποδίσει τον Ιτάρο να έχει μετατρέψει την δική του Okiya (σ.σ. Σπίτι με γκέισες), που έχει έδρα την παραθαλάσσια περιοχή Omori στο Τόκυο, σε μεγάλη επιτυχία.

Οι επιχειρηματίες συρρέουν για να απολαύσουν τις χάρες του μοναδικού άντρα-γκέισα στην Ιαπωνία, τον οποίον βοηθά η αδελφή του και οι 6 γκέισες που έχει στο μισθολόγιο.

Ενώ ο Ιτάρο είναι εξαιρετικά δημοφιλής και ως καλεσμένος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να τον καλούν συχνά τόσο για ιδιωτικά πάρτι (όπου χορεύει, παίζει μουσική και σερβίρει τους καλεσμένους) ή σε μεγάλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις ως attraction.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...