Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έλλη Στάη: «Αν αποτύχει ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δουλειά στο εστιατόριο»

«Οι Πρωταγωνιστές ήταν εκπομπή κοινωνική λειτουργός» - «Ήμουν παγάκι ψυχραιμίας όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ»


«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει επιστροφή.», είπε η Έλλη Στάη στον Θέμο Αναστασιάδη όταν ρωτήθηκε για το νέο βήμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην πολιτική. «Η δημοσιογραφία και η πολιτική είναι δύο δουλειές με συνεχή δημόσια έκθεση απόψεων, αντιλήψεων, αντιπαραθέσεων και ρόλων. Δεν μπορείς να είσαι τόσο εύκολα από τον ένα ρόλο στον άλλο. 

Πιστεύω ότι είναι οριστικό αυτό όταν το διαλέξεις. Ειδικά ο Σταύρος έχει δουλειά, έχει φτιάξει το καταπληκτικό Αλάτσι...», σημείωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος και τόνισε: «Ιδεολογικό περίγραμμα δεν σημαίνει μνημόνιο - αντιμνημόνιο, αυτό είναι λίγο τεχνητό. Κάποιος πρέπει να πει θέσεις συγκεκριμένες και μετά να βάλει και την ταμπέλα».

Συνομιλώντας με τον Θέμο, η Έλλη Στάη αναφερόμενη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», δήλωσε: «Ήταν εκπομπή κοινωνική λειτουργός».

Για τη βραδιά που παρουσίασε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ, λίγο πριν πέσει μαύρο, είπε: «Ήταν συγκλονιστική εμπειρία. Η αγριότητα του τρόπου, να πέσει μαύρο ξαφνικά με μια χυδαία ανακοίνωση, υβριστική, από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον των εργαζομένων που απέλυε -ανάμεσα σε αυτούς ήταν πολλοί ζαβοί και πάρα πολλοί καλοί- ή σε χτύπαγε κατευθείαν στο θυμικό και το έβλεπες συναισθηματικά ή γινόσουν παγόβουνο ψυχραιμίας για να μπορείς να διαχειριστείς διανοητικά, με όρους επιχειρημάτων. Αυτό το παγάκι της ψυχραιμίας ήμουν εγώ και έπρεπε να ήμουν εγώ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...