Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μάικλ Ντάγκλας: «Είπα ψέματα για τον καρκίνο»

O Μάικλ Ντάγκλας με ένα βραβείο Emmy στα χέρια. Ο ίδιος μίλησε ξανά για την περιπέτεια της υγείας του.
Η ερώτηση στο μυαλό όλων ήταν - για μία ακόμη φορά - αν το στοματικό σεξ, προκάλεσε ή όχι στον διάσημο ηθοποιό και κινηματογραφικό παραγωγό, Μάικλ Ντάγκλας, τον καρκίνο από τον οποίο τώρα αναρρώνει. Ωστόσο εκείνος, προσπέρασε τη δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο στον Guardian, στον οποίο είχε υποστηρίξει ότι η αδοιολειχία του είχε προκαλέσει την αρρώστια, και μιλώντας στην εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης «This Morning» αποκάλυψε ότι έχει πει ψέματα για τον τύπο καρκίνου από τον οποίο είχε προβληθεί το 2010.

«Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ συγκεκριμένος, αυτός ο τύπος καρκίνου προκαλείται από το HPV, το οποίο στην πραγματικότητα προέρχεται από την αιδοιολειχία», είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι στον Guardian, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις.

Ο ίδιος επανήλθε για την αρρώστιά του - για την οποία υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες επί οκτώ εβδομάδες - μιλώντας προ ημερών στην εκπομπή «This Morning».

Και σε αυτήν αποκάλυψε ότι είχε πει ψέματα. Οχι για την αιδοιλειχία. Αλλά ότι δεν είχε καρκίνο του φάρυγγα – είχε καρκίνο στη γλώσσα, μια μορφή που όταν διαγνώστηκε ίσως να απαιτούσε χειρουργική επέμβαση. Οπως διηγήθηκε, εκείνη την περίοδο θα ξεκινούσε μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη για να προωθήσει τη νέα ταινία του, το «Wall Street: Money Never Sleeps». Και η συμβουλή του γιατρού του ήταν να πει ένα μικρό ψέμα.

«Δεν μπορεί να βγεις και να πεις στον κόσμο απλά "δεν νοιώθω καλά". Πρέπει να τους πεις τι έχεις» εξήγησε ο Μάικλ Ντάγκλας στη συνέντευξή του στη βρετανική εκπομπή και συνέχισε: «Ο γιατρός μού είπε: "Ας πούμε ότι έχεις καρκίνο στον φάρυγγα, δεν θέλουμε να πεις ότι έχεις καρκίνο στη γλώσσα". Και τον ρώτησα: "Γιατί;". Εκείνος τότε μου απάντησε: "Λοιπόν αν θέλεις πράγματι να μάθεις γιατί - αν πρέπει να κάνουμε χειρουργική επέμβαση, δεν θα είναι καθόλου καλό. Θα χάσεις μέρος του σαγονιού σου, την γλώσσα σου, όλα αυτά"».

Ο Ντάγκλας είπε ότι τρομοκρατήθηκε στην ιδέα να μην μπορεί να ξαναδουλέψει ποτέ. Αλλά ευτυχώς η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες είχαν αποτέλεσμα και τώρα έχουν περάσει δύο χρόνια χωρίς να επανέλθει ο καρκίνος. «Σε αυτόν τον τύπο, αν περάσουν δύο χρόνια χωρίς να επανέλθει ο καρκίνος τότε έχεις 95% πιθανότητες να έχεις ιαθεί» είπε ο Ντάγκλας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...