Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σάκης Ρουβάς αποκαλύπτει: «Αυτές είναι οι δικές μου "Βάκχες"»!

Τις προσωπικές του σκέψεις για την παράσταση «Βάκχες» που πρωταγωνιστούσε όλο το καλοκαίρι, έγραψε ο Σάκης Ρουβάς σε ένα κείμενο που δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας!


Το κείμενο του τραγουδιστή:

«Προς τον Πενθέα, το επίκτητο κέντρο ελέγχου του μυαλού μας:

Εμπιστεύσου τον Θεό .........Πενθέα
Άφησε την καρδιά σου να τον δει, μην τον μάχεσαι!

Ο εγωισμός σου ελέγχει το μυαλό σου, ο Πενθέας ελέγχει το μυαλό σου. Μην του το επιτρέπεις, αυτός Θεο-μαχεί... Θέλει να έχει τον έλεγχο, να σε εξουσιάζει, μην του το επιτρέπεις!

Σκότωσε τον Πενθέα μέσα σου, είναι ούτως η άλλος καταδικασμένος σε θάνατο.

Βάλε σε λειτουργία τον Διόνυσο - τον Διος Νου - τον θεϊκό, ύψιστο, φωτισμένο νου, όχι το μυαλό, το επίκτητο λειτουργικό πρόγραμμα, το γεμάτο πλάνες πεποιθήσεις, που σε γέμισαν καθώς έφθανες εδώ που είσαι σήμερα!

Επίτρεψε στην καρδιά σου να σε ζεστάνει και στον φωτισμένο νου σου να σε οδηγήσει.

Απαλλάξου από το δηλητήριο του Μυαλού που θέλει να ασκήσει εξουσία πάνω στον Θεό, απαλλάξου από τον Πενθέα.

Απαλλάξου απο το δηλητήριο που κυριαρχεί μέσα σου κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με την αλλαγή, την εξέλιξη, την ελεύθερη έκφραση.

Απαλλάξου απο το δηλητήριο και τον φθόνο για οτι και όποιον αναζητά τον Θεό.

Αποδέξου τον Διόνυσο, γίνε Διόνυσος και απόλαυσε την ευδαιμονία του!

Μην φοβάσαι, δεν είσαι εσύ που φοβάσαι, το μυαλό σου είναι, ο Πενθέας είναι, αν κάτι αλλάξει φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο, την εξουσία. Δεν καταλαβαίνει ότι ο Θεός θα τον εξυψώσει και αυτόν σαν λειτουργικό όργανο της πόλης, του σώματος, της οντότητας!

Τώρα σε εξουσιάζει ο Πενθέας, γι' αυτό σου λέω, δέξου τον Διόνυσο στην πόλη και μην τον μάχεσαι προς συμφέρον σου είναι.

Αγαπημένε και πλανεμένε μου Πενθέα...

Σ. Ρ.


Αυτές είναι οι δικές μου Βάκχες. Σκέψεις που κυριαρχούσαν στο μυαλό μου καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Τώρα που αυτό ολοκληρώθηκε, θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Δημήτρη, Γιάννη, Εύα, Γιώργο, Φίλιππε, Δάφνη, Βίκυ, Αιμιλία, Λευτέρη, Ρούλα, Γιάννη, Δημήτρη, Μαρία, Γιώτα, Αντιγόνη, Άννα, Λούσα, Ευαγγελία, Ντάνη, Δανάη, Ζαφειρία, Ιωάννα, Ναταλί, Γκρέις, Μιχάλη, Σαμουήλ, Στέφανε, σας ευχαριστώ για την τιμή και τη γενναιοδωρία σας.

Οφείλουμε πολλά στις Βάκχες. Κυρίως ένα νέο τρόπο ανάγνωσης της πραγματικότητας. 27 άνθρωποι από διαφορετικές καταβολές, καταγωγές, ηλικίες και αντιλήψεις, βρεθήκαμε στην ίδια σκηνή, συμπορευτήκαμε σε ένα κοινό, μαγικό ταξίδι. Η ένωση είναι η απάντηση σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Εκείνοι που την αρνούνται και την πολεμούν είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη εκδοχή του Πενθέα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...