Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ψεύτικοι οι μισοί followers του Justin Bieber;

Ο Justin Bieber ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο"Βασιλιάς του Twitter", ξεπερνώντας τον αριθμό των διαδικτυακών οπαδών της Lady Gaga.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, μία ιστοσελίδα που ειδικεύεται στα στατιστικά των social media υποστηρίζει πως το 45% των followers του 19χρονου ποπ σταρ είναι... "ψεύτικοι".

Ο λογαριασμός του Καναδού τραγουδιστή αριθμεί σήμερα περισσότερους από 37 εκατομμύρια θαυμαστές, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία Socialbakers, σχεδόν 16.7 εκατομμύρια από τους λογαριασμούς που τον "ακολουθούν" στο Twitter είναι ψεύτικοι, ενώ άλλα 2.6 εκατομμύρια είναι ανενεργοί.

Η ιστοσελίδα ορίζει ως "fake" followers τους λογαριασμούς εκείνους που δεν έχουν ούτε ένα tweet, ακολουθούν λιγότερα από 50 άτομα, επαναλαμβάνουν φράσεις όπως "δίαιτα", "βγάζω χρήματα" και "δουλειά από το σπίτι", ποστάρουν tweets που επαναλαμβάνονται πάνω από τρεις φορές, καθώς και εκείνους τους λογαριασμούς που πάνω από το 90% των tweets είναι retweets ή πάνω από το 90% των tweets είναι links.

Όταν ένας χρήστης του Twitter έχει 20-50% ψεύτικους followers, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Justin Bieber, η Socialbakers τον συμβουλεύει να είναι "επιφυλακτικός", διευκρινίζει ωστόσο ότι είναι αναμενόμενο ένας μεγάλος αριθμός των followers κάποιων λογαριασμών να είναι ανενεργοί ή ψεύτικοι.

Επομένως, εάν οι υπολογισμοί της εταιρείας Socialbakers είναι σωστοί, ο πραγματικός αριθμός των followers του Justin Bieber είναι 17.8 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων του Twitter, ενώ η Lagy Gaga σκαρφαλώνει ξανά στην πρώτη θέση με 19 εκατομμύρια θαυμαστές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...