Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»: Χωρίς Leonidas αλλά με... Themistocles


Επτά ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας – ερμηνευμένος κινηματογραφικά από τον Τζέραρντ Μπάτλερ – φώναζε «This is Sparta!» επιδεικνύοντας τους κοιλιακούς του και απαράμιλλο θάρρος, προσπαθώντας να σταματήσει τον βασιλιά της Περσίας Ξέρξη στη Μάχη των Θερμοπυλών. 

Η συγκεκριμένη μάχη έλαβε χώρα το 480 π.Χ. Την ώρα που γινόταν η Μάχη των Θερμοπυλών ο Θεμιστοκλής, θριαμβευτής της Μάχης του Μαραθώνα, που είχε λάβει χώρα 10 χρόνια νωρίτερα (το 490 π.Χ.) προσπάθησε να σταματήσει την πολεμική μηχανή του Ξέρξη, όπως είχε κάνει και με τον πατέρα του, τον Δαρείο, στη θάλασσα και συγκεκριμένα στα στενά που χωρίζουν την Εύβοια από τη Θεσσαλία. Η μάχη αυτή, γνωστή ως Ναυμαχία του Αρτεμισίου, κατέληξε... ισοπαλία! Οι Έλληνες, μόλις έμαθαν πως οι Θερμοπύλες έπεσαν έφυγαν και πήγαν στη Σαλαμίνα. Εκεί πέτυχαν μεγάλη νίκη επί των στρατευμάτων του Ξέρξη, ο οποίος έπαθε πανωλεθρία...

Το φιλμ, που βασίζεται όπως και οι «300» σε ένα ακόμη κόμικ του Φρανκ Μίλερ, το «Xerxes», φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πως αισθητικά ακολουθεί το ύφος της πρωτότυπης ταινίας.

Σκηνοθέτης αυτήν τη φορά είναι ο Νόαμ Μούρο στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Smart People» του 2008.

Τον Θεμιστοκλή υποδύεται ο 36χρονος Αυστραλός ηθοποιός Σάλιβαν Στέιπλετον που μέχρι τώρα τον βλέπαμε σε μικρούς ρόλους, όπως πρόσφατα στην ταινία «Οι διώκτες του εγκλήματος».

Ο Ροντρίγκο Σαντόρο επιστρέφει ως Ξέρξης, όπως και η Λένα Χίντι ως βασίλισσα Γοργώ (ή... Γκόργκο) από τους «300».

Η Εύα Γκριν κρατάει έναν από τους βασικότερους ρόλους της ταινίας. Υποδύεται την Αρτεμισία, την επικεφαλής της ναυτικής δύναμης των Περσών, που ζητά εκδίκηση από τους Έλληνες για το θάνατο του πατέρα της όταν ήταν μικρό κορίτσι. Για να δούμε πως θα δικαιολογήσει η παραγωγή το γεγονός ότι η τελική ναυμαχία ονομάστηκε εντέλει Ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Στις ΗΠΑ η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 2 Αυγούστου και στη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...