Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η "κατάρα" των Ντάγκλας

Η λάμψη του ονόματος της οικογένειάς τους τελικά δεν αρκούσε για να καλύψει την τραγική ιστορία που κρυβόταν τόσο καλά εδώ και χρόνια πίσω από αυτήν. Μια τραγική ιστορία που ουσιαστικά περιγράφει ωμά τη διαταραγμένη σχέση ενός διάσημου πατέρα, με τον -καταδικασμένο να πετύχει- γιο του. Το ταξίδι του δεύτερου στο παραισθησιογόνο όνειρο των ναρκωτικών τον οδήγησε πίσω από τα κάγκελα μιας ομοσπονδιακής φυλακής των ΗΠΑ.

Η περιπέτεια του Κάμερον Ντάγκλας, με τον διάσημο πατέρα και τον διάσημο παππού είναι όμως μόνον η κορυφή του παγόβουνου για την οικογένεια, η οποία θα έλεγε κανείς πως αντιμετωπίζει μια «κατάρα» που πηγαίνει από γενιά σε γενιά. Είναι γεγονός πως όλοι οι Ντάγκλας, από τον παππού Κερκ, μέχρι και τον φυλακισμένο πλέον εγγονό του, έδωσαν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη μάχη με κάτι που τους είχε προκαλέσει εθισμό και τους κρατούσε «πίσω».

Ο ίδιος ο Μάικλ Ντάγκλας, για παράδειγμα, κατά το παρελθόν προσπάθησε σκληρά να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. Ο πατέρας του, Κερκ, αντιμετώπισε με δύναμη το πρόβλημα του γιου του. Το ίδιο έπραξε όμως και με τον ετεροθαλή αδελφό του Μάικλ, Ερικ, που δεν ήταν τόσο τυχερός όσο ο πρωταγωνιστής του «Βασικού ενστίκτου» καθώς πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του την «κατάρα» αφού πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το χτύπημα της μοίρας ήταν σκληρό για τον Κερκ Ντάγκλας, κατάφερε όμως να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή του.

Στην περίπτωση του εγγονού του, η κατάληξή του στη φυλακή δεν είναι παρά ένας συνδυασμός παραγόντων στους οποίους πιθανόν να συγκαταλέγεται και το «γονίδιο» που ανέκαθεν οδηγούσε τα μέλη της οικογένειάς του στην καταστροφή ή τουλάχιστον ένα βήμα πριν από αυτήν. «Για μένα, κατά το παρελθόν, η πατρότητα ήταν περισσότερο ενοχή, παρά χαρά» ομολογεί σήμερα ο Μάικλ Ντάγκλας προσθέτοντας με νόημα: «Για τον λόγο αυτό είσαι αναγκασμένος κάποια στιγμή στη ζωή σου να πληρώσεις τις όποιες συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...