Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Το ξέσπασμα της Ελεονώρας:Η επίθεση που την πείραξε, η απάντηση που σόκαρε, τα “καρφιά” της


Η Ελεονώρα Μελέτη έχει αποφασίσει πλέον να μη μιλάει συχνά… Έχει αναθεωρήσει τη σχέση της με τα Μέσα, αλλά όταν αποφασίζει να το κάνει είναι απλώς χειμαρρώδης. Στην πρώτη της συνέντευξη μετά από έξι μήνες και έχοντας μεσολαβήσει ένα «αμαρτωλό» tweet που πυροδότησε σενάρια περί αποχώρησής της από το STAR, η 34χρονη παρουσιάστρια δίνει για πρώτη φορά τις δικές της απαντήσεις, ενώ μιλάει και για το νέο της μαλλί, τα περιττά κιλά, τις σχέσεις της, το χωρισμό, το γάμο και τα παιδιά…

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου- Περιοδικό You

Τελικά τι έγινε με το περίφημο tweet;

 Αυτό που με πείραξε ήταν ότι ενώ το tweet αναπαράχθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα κανείς δεν είπε την αλήθεια. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δέχθηκα μια απρόκλητη επίθεση, πολύ χυδαία, από έναν άνθρωπο που εδώ και πολλά χρόνια κρύβεται πίσω από την ασφάλεια που παρέχει ένα ψευδώνυμο στο Twitter. Εγώ στο Twitter απαντάω σε όλους, και στα καλά και στα κακά. Γιατί γι’ αυτόν το λόγο υπάρχει. Ούτε για να λέω τι μάρκα κραγιόν φοράω, ούτε τι χρώμα βάφω τη ρίζα. Είναι για να επικοινωνώ με τον κόσμο, και κάθε μορφή επικοινωνίας είναι αποδεκτή ακόμα και η επίθεση. Αλλά για να είναι επιτυχής η επικοινωνία πρέπει να προσαρμόζεσαι στη γλώσσα του άλλου. Κάποιοι σοκαρίστηκαν. Εγώ το θεώρησα σεμνότυφο γιατί το να βγαίνεις και να λες μια κακιά λέξη δημόσια είναι σαν να το κάνεις στην παρέα σου. Κάποιοι από αυτούς που σοκαρίστηκαν νομίζω ότι απλώς είναι προκατειλημμένοι στο να θίγονται από οτιδήποτε κάνω και λέω, οπότε πάω παρακάτω. Από την άλλη, με σόκαρε πολύ περισσότερο το γεγονός ότι γίνεται σε μια εποχή που οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο μόνοι και λίγοι μέσα τους που καταλήγουν να επιτίθενται σε ανθρώπους δημόσια. Η απάντησή μου δόθηκε με πολύ χιούμορ και θεωρώ ότι ήταν έξυπνη και αποστομωτική ατάκα. Πήγε να με στριμώξει και τελικά δεν τα κατάφερε. Από εκεί και έπειτα κάποιοι το παρουσίασαν ως tweet. Δεν ήταν, όμως, ήταν απάντηση. Ειλικρινά εγώ θεωρώ πολύ χαζό το ότι κάποιος μπορεί να θίχθηκε και πραγματικά γελοίο που αυτό το πράγμα αναπαράχθηκε τόσο πολύ, γιατί καθημερινά κάνω δεκάδες tweets ζητώντας βοήθεια για ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αιμοπετάλια, από χρήματα ή προσπαθώ να βρω στέγη σε ζώα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν αναπαράγονται. ν.        

Θεωρείς δηλαδή ότι κάποιοι είναι προκατειλημμένοι μαζί σου;

 Ναι, είναι λογικό, αλλά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός πως χωρίς να ξέρεις κάποιον του επιτίθεσαι δημόσια. Όπως, επίσης, επικίνδυνος είναι ο τρόπος με τον οποίο αναπαράχθηκε αλλά και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν μετά από αυτό. Ότι μπορεί να μην ξεκινήσω ξανά, ότι κόβομαι, ότι δεν έχω εκπομπή του χρόνου… Επειδή το έχω συζητήσει με το σταθμό μου και δεν το κάνω αυθόρμητα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που δεν συζητήσαμε καθόλου για το θέμα του tweet. Ήταν αστείο… Ούτε καν υπάρχει βαρύ κλίμα. Κανονικά βγήκαμε την Τετάρτη, κανονικά θα τελειώσουμε τη σεζόν και θα ξεκινήσουμε και την επόμενη, και έχει ο Θεός. Αυτό που γράφτηκε ήταν ανηθικότητα. Καταλαβαίνω ότι το Πάσχα δεν υπάρχουν ειδήσεις και βοήθησα κόσμο να έχει επισκεψιμότητα στα blogs του. Σκέφτηκα να κινηθώ νομικά εναντίον αυτού που το υποκίνησε γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ρεπορτάζ αναληθή και αβάσιμα αλλά γυρνώντας από τις διακοπές είχα πολλά πράγματα να κάνω: Ρίζα, μανικιούρ, πεντικιούρ δεν μπορούσα να ασχοληθώ και με αυτόν. Για ακόμα μία φορά τού δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ένας αναξιόπιστος δημοσιογράφος και έχει ένα αναξιόπιστο site.

Σε πήρε ποτέ αυτός ο συγκεκριμένος να σε ρωτήσει αν αυτό ισχύει;

Αυτός ο συγκεκριμένος βγάζει πάντα βλακείες και μετά με παίρνει να μου ζητήσει συνέντευξη. Μιλάμε για ψυχασθένεια…

Του χρόνου θα είσαι στο κανάλι αλλά με άλλο concept όπως έχει κατά καιρούς δηλώσει και ο Σταμάτης Μαλέλης;

Το καλό με αυτόν το σταθμό είναι ότι βρισκόμαστε πάντα στην ίδια φάση. Καταρχάς εγώ εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον Σταμάτη Μαλέλη και πιστεύω ότι και εκείνος -όπως μου έχει δείξει και μου έχει πει- ποντάρει σε εμάς. Χάρηκα πολύ γιατί σε μία από τις συζητήσεις που είχαμε δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα. Μέσα σε δυο λεπτά καταλάβαμε ότι πάμε παράλληλα. Δεν θέλω να πω εγώ τι πρόκειται να συμβεί γιατί δεν είναι δική μου αρμοδιότητα αλλά νομίζω ότι ήδη ο ίδιος έχει πει κάποια πράγματα για το τι αλλαγές θα γίνουν. Εμένα με χαροποιεί πολύ γιατί νιώθω ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει αυτή η αλλαγή και μόνο ενθουσιασμένη μπορώ να αισθάνομαι. Άλλωστε, τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια…

Αληθεύει ότι έχεις ζητήσει να γυρίσεις στην πρωινή ζώνη;

Καταρχάς δεν μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο γιατί η ζώνη καταργήθηκε για λόγους οικονομικούς. Δεν γυρνάς σε κάτι που δεν υπάρχει. Ίσως αυτό που έχει ακουστεί είναι ενδεχομένως αυτό που έχω πει κατά καιρούς σε φίλους και συνεργάτες μου ότι ήταν άλλη φάση το πρωί και ότι αν με ρωτούσαν ποιο προτιμώ από θέμα ωραρίου είναι σίγουρα το πρωινό, γιατί είμαι πρωινός τύπος.  

Επέλεξες τον τελευταίο χρόνο μια αλλαγή στάσης σε σχέση με τα media;

Η σχέση μου με τα media περνάει φάσεις. Στην αρχή ήταν το να γνωριστούμε. Πολύ ξύλο. Πολλή ψυχική βία την περίοδο εκείνη. Αλλά θεωρώ ότι είναι ένας πρώτος κανόνας για να σε αφομοιώσει το σύστημα. Επιβιώνεις από το ξύλο. Μπαίνεις στην αγέλη. Δεν επιβιώνεις. Αλλάζεις δουλειά. Μετά είναι η φάση του ότι από εδώ κι εμπρός πρέπει να μάθεις να παίζεις το παιχνίδι. Δεν μπορείς να κρυφτείς, ο κόσμος πρέπει να ξέρει… Σαν καινούρια και σαν ψάρι άκουσα, συμβουλεύτηκα, ακολούθησα, την πάτησα, μετάνιωσα, διασκέδασα, χάρηκα, κέρδισα, έχασα… Το πρώτο σοκ και η πρώτη αλλαγή για το πώς χειρίζομαι την εικόνα μου προς τα έξω ήταν μετά το χωρισμό μου από την τριετή σχέση μου, που είδα τις επιπτώσεις που είχε η δημοσιότητα και σε εμένα την ίδια αλλά και στον πρώην σύντροφό μου. Κι έτσι άρχισα το ξεσκαρτάρισμα. Η αλλαγή έγινε μεταβατικά και το σεβάστηκαν οι συνάδελφοι. Μετά δημιουργήθηκε ένα περιστατικό, χρεώνοντάς μου για σύντροφο έναν φίλο – θεωρώ ότι δεν έγινε με πρόθεση αλλά η ζημιά ήταν μεγάλη. Εκεί αποφάσισα ότι εμένα μπορείτε να με κάνετε ό,τι θέλετε αλλά τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου δεν μπορεί να τους αγγίζει κανείς και όλο αυτό έγινε μέσω της νομικής οδού.

Θεωρείς ότι λειτουργεί όλο αυτό;

Ναι, πιστεύω ότι όποιος θέλει μπορεί να βάλει μια γραμμή και να πει μέχρι πού θα βγουν πράγματα προς τα έξω και να κάνει μια φυσιολογικότατη ζωή. Όποιος λέει το αντίθετο απλώς δεν έχει προσπαθήσει. Εγώ έχω αλλάξει τηλέφωνο, το έχουν ελάχιστοι. Αυτό είναι καλό και κακό γιατί όπως βλέπεις γράφονται «μπουρδολογίες» και δεν μπορεί κανείς να με βρει για να με ρωτήσει αν ισχύει κάτι ή δεν ισχύει… Έχει κόστος αλλά έχω αποφασίσει ότι θα το δεχτώ…

Χώρισες πρόσφατα;

Ναι, χώρισα στις αρχές του χρόνου.

Είσαι μόνη σου;

Ναι, αλλά να ξέρετε ότι πλέον στη ζωή μου θα τα μαθαίνετε όλα ετεροχρονισμένα, με καθυστέρηση περίπου τριών μηνών, ή μπορεί και καθόλου.

Πέρασες και ένα πρόβλημα υγείας;

Εγώ για να θεωρήσω κάτι ως πρόβλημα υγείας πρέπει να έχει νοσοκομειακή περίθαλψη και κακές προοπτικές εξέλιξης. Αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχω ένα πρόβλημα εκ γενετής, το ανακάλυψα στα 30. Λέγεται σπονδυλόλυση-σπονδυλολίσθηση 05-Ι1 και στένωση, κάτι πολύ συνηθισμένο. Το παντρεύεσαι αυτό! Με έχει ρίξει μέχρι στιγμής στο κρεβάτι τρεις φορές λόγω και της πολύ έντονης αθλητικής δραστηριότητάς μου, αλλά τώρα είμαι σε μια καλύτερη φάση.

Θα ακολουθούσες τη «μόδα» κάνοντας ένα παιδί εκτός γάμου;

Εγώ τη μόδα δεν την ακολουθώ ούτε στα ρούχα ούτε πουθενά. Επίσης, δεν ακολουθώ και κοινωνικά κλισέ. Δεν μου λέει κάτι το να παντρευτώ και να κάνω παιδί. Μπορεί να κάνω παιδί και να μην παντρευτώ ποτέ.

Το βιολογικό σου ρολόι έχει χτυπήσει;

Πιστεύω ότι θα γίνω πολύ καλή μητέρα γιατί έχω διαβάσει και πολύ. Βλέπω την ανιψιά μου και θέλω να γίνω μάνα. Πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να λέω «είμαι 34, πότε;». Έχει αρχίσει στο μυαλό μου και μπαίνει αυτό το σκουλήκι! Αλλά προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...