Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Διάσημος κωμικός συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση αγοριού


Τα “φώτα” της δημοσιότητας έπεσαν για άλλη μια φορά πάνω του, όχι όμως για κάποια τηλεοπτική επιτυχία. Ο λόγος για τον Τζιμι Τάρμπακ, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίθηκε από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αγοριού τη δεκαετία του '70.

Ο 73χρονος κωμικός, ο οποίος είναι διάσημο τηλεοπτικό πρόσωπο στη Βρετανία εδώ και 50 χρόνια και το 1994 τιμήθηκε με τον τίτλο του Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ) για το έργο του στον χώρο της τέχνης και της φιλανθρωπίας, συνελήφθη στις 26 Απριλίου, αλλά η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ. Ο Τάρμπακ, συνελήφθη και ανακρίθηκε σε σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός αγοριού στο Γιόρκσιρ της βόρειας Αγγλίας τη δεκαετία του 70.

Τον περασμένο χρόνο, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ύστερα από τις καταγγελίες εκατοντάδων ατόμων εις βάρος ενός άλλου τηλεοπτικού προσώπου, του παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ, για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης μετά τον θάνατό του. Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος βετεράνος παρουσιαστής του BBC, ο Στούαρτ Χολ, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος νεαρών κοριτσιών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στο πλαίσιο της Επιχείρησης Yewtree είναι και ο καταδικασθείς για παιδεραστία τραγουδιστής της ποπ Γκάρι Γκλίτερ, ο πρώην ντισκ τζόκεϊ του BBC Ντέιβ Λι Τράβις, ο τηλεπαρουσιαστής Ρολφ Χάρις και ο κωμικός Τζιμ Ντέιβιντσον.

Τον περασμένο μήνα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος εφήβων κοριτσιών εναντίον του διάσημου στη Βρετανία υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων Μαξ Κλίφορντ, ο οποίος είχε -μεταξύ άλλων- πελάτες του τον Μοχάμεντ Άλι και τον Φρανκ Σινάτρα.

Ο Τάρμπακ, ο οποίος ήταν φίλος από το σχολείο με τον Τζον Λένον, παρουσίαζε στην τηλεόραση διάφορα κουίζ σόου, ενώ η κόρη του Λίζα Τάρμπακ είναι επίσης γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...