Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Βασίλειος Κωστέτσος: Μπήκε με φουστανέλα στην Αγιά Σοφιά!

Μπήκε με την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά μέσα στην Αγιά Σοφιά την ημέρα της εθνικής επετείου... Ο Βασίλειος Κωστέτσος θέλησε να λανσάρει τη σειρά «I love tsolias»

Η πρώτη φορά που εμφάνισε φουστανέλα σε πασαρέλα ήταν το 1991 στο σόου με τη Λίντα Εβαγκελίστα, την Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Ναόμι Κάμπελ, οι οποίες τη φόρεσαν σε πλισέ παραλλαγή.

«Τότε είχε πέσει όλος ο Τύπος να με φάει. Θεωρούσαν κάτι τέτοιο τελείως γραφικό. Ήταν σε άλλη φάση η Ελλάδα, με τις φίρμες, την ξενομανία και τον νεοπλουτισμό να σαρώνουν τα πάντα. Αδυνατούσαν να καταλάβουν τη θέση των ελληνικών συμβόλων στη μόδα» δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος, οποίος τόλμησε να μπει ανήμερα της εθνικής μας εορτής με φουστανέλα στην Αγιά-Σοφιά.

Ο σχεδιαστής λανσάρει μάλιστα στη λαίλαπα της κρίσης συλλογή υπό τον τίτλο «I love tsolias» επαναφέροντας τη φουστανέλα ως εμβληματικό fashion statement της εποχής.

Ο λόγος που οδήγησε τον Βασίλειο σε αυτή την κίνηση ήταν η θλίψη για το πως κατήντησαν κάποιοι τον τόπο μας. «Η φουστανέλα είναι η παραδοσιακή φορεσιά του Έλληνα την οποία προσπάθησα μέσα από τη μόδα να επαναλανσάρω ως τάση» δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος ο οποίος τονίζει ότι οι Έλληνες έχασαν την ταυτότητά τους προσκυνώντας οτιδήποτε ξενόφερτο.

Γεια σου τσολιά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...