Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου


Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε. 

Tο Σάββατο 6 Απριλίου, η Νταϊάν εκμυστηρεύεται πόσο πολύ της αρέσουν τα παντζάρια τα οποία καθαρίζει προσεκτικά στην κουζίνα για να τα μαγειρέψει. Στη συνέχεια, ξεκινάει τη μαγειρική της χρησιμοποιώντας ρύζι και σπανάκι. Το μενού περιλαμβάνει ριζότο με ραπανάκια και ψημένα παντζάρια και ψάρι ποσέ στον φούρνο με ελαιόλαδο. Η Νταϊάν βάζει τον μπακαλιάρο στον φούρνο και όταν ο γιος της, της ζητάει να συνοδέψει το ψάρι με τηγανιτές πατάτες εκείνη δεν του χαλάει το χατίρι.

Δυο φίλες της Νταϊάν, οι οποίες πρέπει να ετοιμάσουν ένα δείπνο, καταφθάνουν στο σπίτι της για να της ζητήσουν τις συμβουλές της. Αφού πιουν τον καφέ τους, οι γυναίκες περνούν στην κουζίνα και επιδίδονται στη μαγειρική. Τα πιάτα που τους προτείνει η Νταϊάν είναι σουφλέ φέτας με μαστίχα και πιπεριές Φλωρίνης αλλά και εξοχικό. Οι φίλες της Νταϊάν μένουν ικανοποιημένες από τις μαγειρικές προτάσεις και ευχαριστούν τη φίλη τους για την πολύτιμη βοήθειά της.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, η Νταϊάν ετοιμάζει μια συνταγή που είχε δοκιμάσει σε ένα ταξίδι με τον άνδρα της τον Βασίλη, στα Βαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου, κοτόπουλο Μπαρδουνίωτικο, το οποίο σερβίρει με φέτα αλλά και μανιταρόπιτα Νυμφαίου.

Η Νταϊάν έχει παρέα στο σπίτι της, την κουμπάρα της Λίζυ. Αφού της σερβίρει ένα ποτήρι κρασί και ετοιμάσει ένα γρήγορο σνακ, η Νταϊάν ξεκινάει να μαγειρεύει μια γνωστή ιταλική συνταγή, ραγού αλά Ναπολιτάνα. Όταν βράζει τα ζυμαρικά στην κουζίνα, εμφανίζεται ο σύζυγός της, ο Βασίλης, ο οποίος βλέποντας ότι η Νταϊάν έχει μαγειρέψει κρέας αποφασίζει να ετοιμάσει μια δική του συνταγή με σολομό η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τι  θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...