Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο Tom Ford είναι ξανά ο βασιλιάς της μόδας!

Η δεκαετία του ’90 καθορίστηκε από την αναγέννηση του Gucci που κατά κοινή ομολογία του κόσμου της μόδας, είναι αποκλειστική ευθύνη του Tom Ford. Ο Αμερικάνος έφερε το «σέξι» πίσω στον οίκο, που διακρινόταν από μια ψυχρή σικάτη παρουσίαση. Και μετά τον ιταλικό Gucci, σειρά είχε ο γαλλικός YSL. Ο ίδιος ο Yves Saint Laurent, τον είχε χαιρετίσει ως άξιο διάδοχο του. Ο Tom Ford μεσουρανούσε.

Και μια ωραία ημέρα, ο κύριος Ford αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο της μόδας. Οι fashionistas έσκισαν τα ιμάτια τους, αλλά ο Tom είχε πιο… κουλτουριάρικα σχέδια. Αποφάσισε να μην αφήσει την μόδα  –ξεκινώντας με μια σειρά καλλυντικών για τον οίκο Estee Lauder- αλλά επικεντρώθηκε αλλού, καθώς θέλησε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Παραδόξως, ο «κλειστός» κύκλος των σκηνοθετών, τον δέχτηκε ως ίσο και όμοιο του. Η ταινία του A Single Man με τους Colin Firth και Julianne Moore, ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ και ήταν υποψήφια για το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Και αφού απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να είναι κορυφή και σε άλλους τομείς, επανήλθε, φτιάχνοντας πρώτα συλλογή κοσμημάτων, μετά συλλογή γυαλιών και μετά συλλογή ανδρικών ρούχων. Και αυτές τις ημέρες, στην Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για γυναικεία ρούχα, απλά «στέλνοντας» τους άλλους σχεδιαστές αδιάβαστους.

Και φυσικά έγινε πρωτοσέλιδο σε New York Times, Reuters, Vogue.com και όλα τα αξιοσέβαστα έντυπα μόδας. Πρωτοποριακή, ροκ και πανκ μαζί, πάντοτε σέξι χωρίς να είναι χυδαία. Παγιέτα, έντονα χρώματα, κεντήματα, κεραυνοί, ο Tom Ford είναι εδώ και η επιστροφή του είναι θορυβώδης. Όπως ακριβώς του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...