Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τάσος και Νένα αναβιώνουν το έθιμο του Κλήδονα

Ενα από τα πιο γνωστά έθιμα της Ελλάδας θα αναβιώσουν στο μαγαζί τους «το… πιο βρώμικο.com», στην πλατεία Μέμου του Κορυδαλλού, σήμερα το απόγευμα η Νένα Χρονοπούλου και ο «Ράμπο» των γηπέδων Τάσος Μητρόπουλος.

Καθώς είναι και οι δύο οπαδοί του ρομαντισμού, θέλοντας να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, αλλά και να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τα καθημερινά προβλήματα, αποφάσισαν να αναβιώσουν το έθιμο του Αγίου Ιωάννη του Κλήδονα.

Ετσι, το απόγευμα, παραμονή της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, φίλοι και γνωστοί του αγαπημένου ζευγαριού της showbiz αλλά και πολλοί από τους πιστούς θαμώνες του μαγαζιού όχι απλώς θα παρευρεθούν στην πλατεία Μέμου, αλλά θα πηδήξουν πάνω από τις φωτιές που θα έχουν ανάψει εκεί.

Ούτως ή άλλως, κατά την παράδοση του θρησκευτικού εθίμου οι πιστοί άνοιγαν τον Κλήδονα λέγοντας διάφορα ποιηματάκια και στιχάκια και έπειτα άναβαν φωτιά και έκαιγαν τα στεφάνια του Μαγιού πηδώντας από πάνω της.

Το εντυπωσιακό θέαμα θα απολαύσουν όλοι όσοι αποφασίσουν να ανατρέξουν στις μνήμες των παιδικών τους χρόνων και να συμμετάσχουν σε αυτό. Σκοπός εξάλλου του ζευγαριού είναι να ανακαλύψουν οι νεότεροι φίλοι τους ένα έθιμο που επί χρόνια έχει ουσιαστικά χαθεί από τις γειτονιές της Αθήνας.

Νένα και Τάσος δεν κρύβουν ότι μεγάλωσαν σε λαϊκές συνοικίες. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να γιορτάσουν αυτή την τόσο ιδιαίτερη γιορτή. Φυσικά, από τη βραδιά δεν θα λείπουν και τα πλούσια γαστρονομικά εδέσματα… Και επειδή η παράδοση το απαιτεί, θα υπάρχει μπόλικο ψητό γουρουνόπουλο και φυσικά άφθονη βαρελίσια μπίρα.

Το «παρών» θα δώσουν πολλά επώνυμα πρόσωπα που διατηρούν ουσιαστικά φιλικές σχέσεις με το αγαπημένο ζευγάρι. Ετσι, στην πλατεία Μέμου του Κορυδαλλού θα βρεθούν αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο της τέχνης, αλλά και παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού, που τόσο αγάπησε και λάτρεψε τον Τάσο Μητρόπουλο.

Και επειδή η… καλή μπάλα δεν έχει σύνορα, αλλά τη θαυμάζουν ακόμα και οι αντίπαλοι, στην όμορφη βραδιά θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Προοδευτικής, Παναγιώτης Μαρουδιάς και Αργύρης Τσαουσάκης. Οσο για τα μικρά παιδιά; Το βέβαιο είναι πως όχι απλώς θα απολαύσουν τις φωτιές που θα έχουν στηθεί, αλλά θα παίξουν και θα φωτογραφηθούν με ένα πανέμορφο σκυριανό αλογάκι.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...