Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τζένιφερ Άνιστον - Νία Βαρντάλος .. μονολογούν (!) στο Μπρόντγουεϊ


Δυο Ελληνίδες ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά στο Μπρόντγουεϊ! Η Τζένιφερ Άνιστον και η Νία Βαρντάλος ανέβηκαν στο θεατρικό σανίδι, σε μια παρά σταση με μονόπρακτα, και κατάφεραν να κατακτήσουν με το ταλέντο τους τις καρδιές και των θεατρόφιλων.
Αν και οι δύο διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ με ελληνικές ρίζες μάς έχουν συνηθίσει να τις παρακολουθούμε στις σκοτεινές αίθουσες ως ηρωίδες σε αισθηματικές ανάλαφρες κομεντί, η θεατρική τους δραστηριότητα αποδεικνύει ότι είναι ικανές να τολμήσουν και άλλους ρόλους.
Η παράσταση με πρωταγωνίστριες τις δύο ηθοποιούς παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στο «American Airlines Theater» της Νέας Υόρκης, όπου το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με την Άνιστον να κλέβει την παράσταση! 
Η παράσταση ανέβηκε μία και μοναδική βραδιά, όχι γιατί δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από το κοινό -κάθε άλλο μάλιστα-, αλλά γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της εν λόγω θεατρικής παραγωγής! Να σημειωθεί λοιπόν ότι το «24 Hours Play», πρωτοποριακό θεατρικό είδος που δουλεύεται από θιάσους σε δεκάδες πρωτεύουσες του κόσμου, διαρκεί ένα εικοσιτετράωρο, κατά το οποίο πρέπει να γραφτούν τα μονόπρακτα που θα παρουσια στούν, να σκηνοθετηθούν και οι ηθοποιοί να προλάβουν να προβάρουν τους ρόλους τους.
Σε αυτό το είδος θεάτρου, που κάνει παράσταση κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, εκτός από τις δύο πρωταγωνίστριες ελληνικής καταγωγής πήραν μέρος ο Ελάιζα Γουντ, η Τζούλια Στάιλς, η Αμέρικα Φερέρα, η Κλερ Ντέινς, η Αλίσια Γουίτ, ο Σαμ Ρόκγουελ και η Κίρα Σέντγουικ.
Όσον αφορά την Τζένιφερ Ανιστον και τη Νία Βαρντάλος, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται στο θεατρικό σανίδι, αφού σε ανάλογη παράσταση είχαν βρεθεί και πάλι μαζί, τέσσερα χρόνια πριν. Αυτή τη χρονιά τα έσοδα από την παράσταση θα πάνε στον οργανισμό Urban Arts Partnership που ασχολείται με τη διάδοση των τεχνών στα σχολεία της Νέας Υόρκης.
Στο εγχείρημα αυτής, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο είδος θεάτρου, συμμετείχαν είκοσι τέσσερις ηθοποιοί, έξι θεατρικοί συγγραφείς και έξι σκηνοθέτες που μαζεύτηκαν στο θέατρο 24 ώρες πριν από την παράσταση. Τα θεατρικά έργα μετατράπηκαν σε δεκάλεπτα μονόπρακτα, ενώ οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί είχαν περίπου δώδεκα ώρες να κάνουν πρόβες. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές, είναι πολύ εύκολο να πάθει κανείς νευρικό κλονισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επικρατεί το απόλυτο χάος! Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...