Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μαμαλάκης: «Ήθελα να δώσω ζωή στην αγαπημένη μου»

Δύσκολες ώρες περνά ο Ηλίας Μαμαλάκης μετά το θάνατο της συζύγου του. Ο γάμος τους μετρούσε 37 χρόνια και ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις του στην σύζυγο του και στη σχέση τους, πάντα με αγάπη. Η Στέλλα Μαμαλάκη, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και στις 29 Αυγούστου έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με άρθρο του, ξετυλίγει με τον δικό του τρόπο τα συναισθήματα του για το χαμό της αγαπημένης του Στέλλας.

«Το φαγητό κυρίως και απολύτως είναι ζωή» γράφει ο γνωστός σεφ, «μια εκδήλωση αγάπης του καθημερινού ανθρώπου, άντρα, γυναίκας, παιδιού ή γέρου εκδηλώνεται προσφέροντας τροφή στον άλλον(…) Αυτό είναι η θρέψη, ανώτερη από τη γαστρονομία. Αυτό το σχολείο πέρασα τον τελευταίο καιρό, εγώ ο άγαρμπος μαγειράκος, να θρέψω δηλαδή, να δώσω ζωή στην αγαπημένη μου. Αρνιόταν πεισματικά να ζήσει, μόνο λίγα ροδάκινα της άρεσαν σε ήπια θερμοκρασία, ούτε ζεστά ούτε κρύα. Εγώ μέσα στην κουζίνα έφτιαχνα τυροπιτάκια, έβραζα χυλωμένη φακή χωρίς μπαχαρικά για να μην την ενοχλούν, έφτιαχνα σαλάτα φατούς που της άρεσε, έβραζα κολοκυθάκια, άτμιζα μια φρέσκια γλώσσα. Ήθελα να θρέψω την καλή μου, το ήθελα μα αυτή αρνήθηκε. Βλέπετε είχε ξεκινήσει από καιρό έναν άλλο μακρύ και άγνωστο δρόμο».

Και ο Ηλίας Μαμαλάκης σε μια κατάθεση ψυχής συνεχίζει «Ποιος θα τα φάει όλα αυτά που μαγείρεψα; Θα παλαιώσουν μέσα στις πιατέλες, μέχρι που κάποιος θα τα πετάξει. Τα φαγητά μου δεν έθρεψαν κανέναν, ούτε καν εμένα. Θα ήθελα κάτι να κάνω, μα είμαι ανήμπορος, δεν ξέρω τίποτα άλλο να θρέφω ανθρώπους και ενίοτε τις ψυχές τους. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι η ανθρώπινη ψυχή κατοικοεδρεύει στο στομαχάκι μας».

Στο υστερόγραφό του άρθρου του, στο protagon, ο σεφ και παρουσιαστής γράφει «Στις 29 Αυγούστου στις 11.15 το βράδυ η αγαπημένη μου γυναίκα Στέλλα έφυγε από αυτό τον κόσμο αφού έδωσε μια τιτάνια μάχη με την καταραμένη αρρώστια. Ήθελε να ζήσει όσο κανένας άλλος. Πίστευε ότι καλυτέρευε, ενώ η αλήθεια ήταν διαφορετική. Την αγαπούσα πάρα πολύ και θα την αγαπώ» καταλήγει ο Ηλίας Μαμαλάκης. . ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...