Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά τη... λούφα ο Πάρις πήρε τ' όπλο του


Στα «βατράχια» του Πολεμικού Ναυτικού, τη σκληροτράχηλη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, βρήκε «καταφύγιο» ο Πάρις Κασιδόκωστας τους δύο τελευταίους μήνες της θητείας του, αποφεύγοντας τα αδιάκριτα μάτια και τα πικρόχολα σχόλια των ΜΜΕ ότι κάνειΑπό την πρώτη στιγμή που ο γιος της Μαριάνας Λάτση παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, όλα τα μάτια -εφέδρων και μονίμων- «καρφώθηκαν» επάνω του και με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν και μετέδιδαν κάθε κίνησή του?.
Μετά τη... λούφα ο Πάρις πήρε τ' όπλο του
Οι αποκαλύψεις και τα σχόλια για τη στρατιωτική διαβίωση του Πάρι Κασιδόκωστα έδιναν και έπαιρναν. Πρωτοσέλιδα και ζωντανές μεταδόσεις για τη VIP μεταχείριση του επώνυμου ναύτη επί της ουσίας του «έκαναν τη ζωή κόλαση»?
Κάποια στιγμή φαίνεται ότι ούτε ο ίδιος άντεξε τα φώτα της δημοσιότητας και είχε την ιδέα της απομόνωσης στη «φωλιά» των βατραχανθρώπων...
Η ιδέα για «δυσμενή μετάθεση» του Πάρι Κασιδόκωστα στη ΜΥΚ ήταν του ίδιου. Το ζήτησε από τον διοικητή του «Κανελλόπουλου» με το επιχείρημα ότι έχει πάθος με τον αθλητισμό και το υγρό στοιχείο.
Για το ασυνήθιστο αίτημα του ναύτη Κασιδόκωστα ενημερώθηκε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία και το αποδέχτηκε.
Η προσαρμογή του Πάρι Κασιδόκωστα στα «βατράχια» φαίνεται ότι ήταν ομαλή μέσα σ’ ένα? ανώμαλο πρόγραμμα εκπαίδευσης και λειτουργίας της ΜΥΚ. Λιγομίλητος και απόμακρος ως χαρακτήρας ταίριαξε με τα «βατράχια» που ως γνωστό έχουν «κτηνώδη δύναμη και ογκώδη άγνοια». Οι ΟΥΚΑΔΕΣ, μαθημένοι στην αποστολή τους «να βλέπουν και να μη μιλούν», τελικώς έγιναν η «ασπίδα» του Πάρι μέχρι που την περασμένη εβδομάδα πήρε το απολυτήριο?
Ορισμένες από τις τελευταίες στιγμές του Πάρι Κασιδόκωστα στη ΜΥΚ, όπου είχε γραμματειακό ρόλο, κατέγραψε ένα από τα «βατράχια» της Μονάδας μέσω του κινητού τηλεφώνου του και τις οποίες μας απέστειλε.
Και μία λεπτομέρεια: Ο Πάρις Κασιδόκωστας υποχρεώθηκε να υπηρετήσει μία εβδομάδα επιπλέον, «ξεπληρώνοντας» την παραπάνω άδεια που του είχε δοθεί το Πάσχα για να πάει στην Καραϊβική, προκαλώντας τότε μεγάλο θόρυβο.
Μάλιστα, πριν δοθεί το απολυτήριο στον Π. Κασιδόκωστα με εντολή Βενιζέλου έγινε λεπτομερής έλεγχος του στρατολογικού του φακέλου που τον κατατάσσει στους υπόχρεους μειωμένης θητείας.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ  e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...