Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η «Λωξάντρα» επιστρέφει στην TV

Αναμφισβήτητα, η «Λωξάντρα» είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
 
Η σειρά, που βασίστηκε στο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ το 1980 και περιέγραφε τη ζωή των Ελλήνων στη Σμύρνη πριν από τον ξεριζωμό τους, μέσα από την καθημερινότητα της Λωξάντρα, την οποία υποδύθηκε αριστουργηματικά η Μπέτυ Βαλάση.

Η ηρωίδα στα τριάντα χρόνια της παντρεύτηκε με προξενιό έναν μεγαλύτερο άντρα, τον Δημητρό, στήνοντας το καινούργιο της σπιτικό στο Μακρυχώρι, ένα προάστιο κοντά στον Γαλατά και ανέλαβε το μεγάλωμα των παιδιών του. Αν και τότε δεν υπήρχαν μηχανάκια μέτρησης της τηλεθέασης η σειρά καθήλωνε τους τηλεθεατές και συζητείται έντονα και με θετικά σχόλια έως και σήμερα!

Μπορεί να έχουν περάσει τριάντα χρόνια αλλά αν όλα πάνε καλά η «Λωξάντρα» θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Espresso έχει κατατεθεί πρόταση στην ΕΡΤ να γυριστεί ξανά η σειρά και μάλιστα δια χειρός πολύ καλών δημιουργών, όπως του Νίνου Ελματζόγλου, που είναι ο παραγωγός πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών, όπως το «Βέρα στο δεξί», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Το Νησί» και πολλών ακόμα! Το σενάριο θα υπογράφει η Κάκια Ιγερίνου, που επίσης έχει γράψει πολλές πετυχημένες σειρές, ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει προταθεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη. Άλλωστε η αγαπητή σε όλους «Ζουμπουλία» από το «Παρά πέντε» έχει αποδείξει και στην τηλεόραση και στο θέατρο ότι μπορεί να «κεντήσει» με την ερμηνεία της σε πολύ δύσκολους ρόλους.

Η πρόταση, λοιπόν, έχει κατατεθεί στην ΕΡΤ από την εταιρεία παραγωγής και περιμένουν να περάσει από την επιτροπή για να προχωρήσουν στην υλοποίησή της. Αν η απόφαση είναι θετική, από την επόμενη σεζόν η «Λωξάντρα» θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο και οι τηλεθεατές θα απολαύσουν μέσα από την κρατική τηλεόραση μια πολύ καλή σειρά.

ΠΗΓΗ: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...