Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ερχονται οι "Βασιλιάδες της Μυκόνου"

Οι «Βασιλιάδες της Μυκόνου» έρχονται να κατακτήσουν τη μεγάλη οθόνη. Με φόντο το Νησί των Ανέμων ο ομογενής δημοφιλής κωμικός Νικ Γιαννόπουλος, ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, επιστρέφει στις 3 Ιουνίου με μια άκρως ανατρεπτική κωμωδία. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος με τον φίλο του, ελληνικής καταγωγής Κρις Αναστασιάδη. Τελευταία φορά είχαμε απολαύσει τον Νικ Γιαννόπουλο στο «The Wog Boy». Η ταινία «The Kings of Mykonos» γυρίστηκε στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου στη Μελβούρνη και τη Μύκονο και η «Espresso» εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό.

Πρόκειται για «ακτινογραφία» της ελληνικής πραγματικότητας όπως αυτή έχει ερμηνευτεί κυρίως από ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας. Με πολλή αγάπη, καλοπροαίρετη διάθεση και χιούμορ ο Νικ Γιαννόπουλος δίνει τη δική του οπτική ματιά στην τουριστική ελληνική ναυαρχίδα, τη Μύκονο.

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ελληνοαυστραλού Στηβ (Νικ Γιαννόπουλος) που έρχεται στη Μύκονο παρέα με τον κολλητό του Φρανκ (Βινς Κολόσιμο) για να παραλάβει την κληρονομιά που του αφήνει ένας άγνωστος σε αυτόν θείος: μία ολόκληρη παραλία (το Paradise beach) και μία ταβέρνα. Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, καταφτάνει στο νησί αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την «αφέλεια» του μετανάστη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες που θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν «τρικλοποδιές». Η εφορία του ζητάει να πληρώσει ως φόρο κληρονομιάς ένα εκατομμύριο ευρώ και σιγά-σιγά θα ανακαλύψει πως αν δεν αποδεχθεί τις τοπικές «συνήθειες» και τη «βοήθεια» που του προσφέρεται από τους ντόπιους, δεν θα καταφέρει να αγγίξει τη δελεαστική κληρονομιά.

Η γοητευτική τραγουδίστρια Ζωή (Ζέτα Μακρυπούλια), ο πλούσιος τοπικός μεγαλοπαράγοντας Μιχάλης (Αλεξ Δημητριάδης), ο Ελληνας «κλασικός» ταβερνιάρης Τζίμης (Δημήτρης Σταρόβας), η γυναίκα του Βούλα (Γαλήνη Τσεβά), ο γυναικοκατακτητής με την «απολλώνια» ομορφιά Πιερλουίτζι (Κέβιν Σόρμπο), η Μις Ιτάλια Ενζα (Κοσίμα Κόπολα), ο τοπικός αστυνομικός (Μάνος Γαβράς) και πολλές ακόμη «προσωπικότητες» του νησιού μπλέκονται με διάφορους τρόπους στην ιστορία δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές. ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...