Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Ο αγαπημένος Master Chef του Πρωθυπουργού

skarmoutsos430220Θα μπορούσε να έχει γίνει οικονομολόγος στην Αμερική και να έδινε συνεντεύξεις για την κρίση και τους τρόπους που θα βγούμε από αυτήν.
Τον κέρδισαν, όμως, οι κουτάλες της μαγειρικής - ευτυχώς για τους πελάτες του εστιατορίου «Αλάτσι» οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια παραγγέλνουν με κλειστά μάτια τα φαγητά του.
Ο λόγος για το «Master Chef» Δημήτρη Σκαρμούτσο, το κινητό του οποίου τις τελευταίες εβδομάδες χτυπάει συνέχεια. Με κοφτές απαντήσεις, παραμένοντας, ωστόσο, ιδιαίτερα ευγενής, ο ίδιος διαχειρίζεται τη δημοσιότητα που... προσγειώθηκε στο δικό του πιάτο, έπειτα από την πρώτη του εμφάνιση στο «Master Chef» του Mega.
Το παρουσιαστικό του Δημήτρη Σκαρμούτσου απέχει πολύ από την εικόνα του Ελληνα σεφ, που χρόνια τώρα καλλιεργούν οι εκπομπές μαγειρικής στο μυαλό της νοικοκυράς. Υποθέτουμε πως αρκετές κυρίες απορούν βλέποντας στην κριτική επιτροπή του «Master Chef» κάποιον που δεν είναι παχουλός, θυμίζει περισσότερο dj ή μπάρμπαν και συναγωνίζεται σε τατουάζ τον Σισέ - μόνο τον περασμένο Αύγουστο έκανε πέντε.
Και είμαστε σίγουροι ότι θα έμεναν έκπληκτες, αν μάθαιναν πως ο ίδιος δεν έχει καμία επαφή με το γυαλί και μόλις πριν λίγο καιρό αγόρασε τηλεόραση, προκειμένου να δει τα DVD της παραγωγής.
Οι συνεργάτες του, αλλά και πιστοί ακόλουθοι του κάθε πιάτου που ετοιμάζει γνωρίζουν την ιδιαίτερη γαστριμαργική του κουλτούρα. «Το βασικό του προτέρημα είναι ότι σέβεται πολύ την πρώτη ύλη. Τα φαγητά είναι ελάχιστα πειραγμένα. Οι παρεμβάσεις του είναι μικρές. Δεν θέλει να εντυπωσιάσει με καινοτομίες που μπασταρδεύουν την αυθεντική γεύση. Προσπαθεί να επαναφέρει τα πιάτα στην πρώτη τους μορφή». Οι φαν της κουζίνας του, δίνουν ραντεβού μαζί του στο «Αλάτσι», το εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Κρητικοί μεζέδες για Γιώργο-Αντα

Το κρητικό εστιατόριο πίσω από το Hilton, το οποίο έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet, συχνά επισκέπτεται το πρωθυπουργικό ζεύγος. Ο Γιώργος και η Αντα Παπανδρέου, οι οποίοι διατηρούν εδώ και χρόνια στενή φιλική σχέση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πηγαίνουν εκεί για να απολαύσουν παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες, ιδιαίτερα χαμηλών λιπαρών - πιστοί στη φιλοσοφία του fit. Αλλωστε, ο Σκαρμούτσος θεωρείται από τους εκπροσώπους της υγιεινής κρητικής κουζίνας και είναι γνωστή η αγάπη του πρωθυπουργού για τις αυθεντικές γεύσεις.
www.apokalypseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...