Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στο νοσοκομείο η Σεμίνα Διγενή


Την Τρίτη το πρωί μπήκε στο νοσοκομείο η Σεμίνα Διγενή για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η δημοσιογράφος, από το 8ο όροφο της ιδιωτικής κλινικής στην οποία βρίσκεται, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους της τα συναισθήματα της.

«Φόβος, φόβος, φόβος», γράφει και συνεχίζει. «Η κόρη μου, μου χαρίζει ανθοιάματα που τον καταπολεμούν, λέει. Προτείνει 4 σταγόνες, πίνω 24, ο φόβος εκεί. Στήνω ολόκληρη συνομωσία, να μην υποψιαστεί κανείς το παραμικρό, να μην καταλάβει κανείς ότι Τρίτη πρωί μπαίνω για επέμβαση, ''επεμβασούλα'' όπως τη χαρακτήριζε ο γιατρούκος μου, για να μην τρομάξω».

Η Σεμίνα Διγενή στην προσωπική ιστοσελίδα της, mediasoup, περιγράφει τη διαδρομή από το σπίτι στο νοσοκομείο με την ξαδέλφη της, που όπως λέει  είναι η σύμμαχος της σε όλα τα σκασιαρχεία της ζωής της.

 «Φοβάμαι πάρα πολύ, ακόμα και στις ταινίες, κλείνω τα μάτια σε σκηνές χειρουργείου και τώρα πρέπει να πρωταγωνιστήσω εγώ, σ αυτές. Νομίζω ότι πονάω ήδη. Αν της έλεγα να στρίβαμε δεξιά να πάμε στη θάλασσα;  Φοβάμαι…» γράφει η Σεμίνα Διγενή με αφορμή την περιπέτεια της υγείας της.

Στο κείμενο της η Σεμίνα Διγενή  δεν δίνει καμία πληροφορία για την ασθένεια της. Αποφεύγει καν να την ονομάσει. Επιστρατεύει το χιούμορ της για να περιγράψει το φόβο της, χωρίς καμία προσπάθεια όμως να τον κρύψει.

Έχοντας συνηθίσει κανείς τη δυναμική παρουσία της, χρόνια τώρα στο χώρο της δημοσιογραφίας ενδεχομένως να αναρωτηθεί, εάν η Σεμίνα θα εξέφραζε τόσο έντονα το φόβο της για μια επέμβαση ρουτίνας.

«Από πολύ νωρίς στη ζωή μου, είχα την απόλυτη βεβαιότητα της αθανασίας μου!!!», συνεχίζει  και συμπληρώνει «ζούσα δε, ειδικά μέχρι τα 30, σαν να είχα υπογράψει και το σχετικό συμβόλαιο με το Σύμπαν. Όταν όμως άρχισαν να φεύγουν οι δικοί μου άνθρωποι, κάποιοι φίλοι, κάποιοι συνάδελφοι, ξεκίνησα ν αμφισβητώ την ισχύ του συμβολαίου. Έτσι σήμερα, βρέθηκα μ έναν θεαματικό πήδο στο άλλο άκρο. Φοβάμαι τα πάντα, υποψιάζομαι δολοφονικούς ιούς, βλέπω εφιάλτες με βουτιές στο κενό, κρατιέμαι όταν κατεβαίνω σκάλες, γιατί δε θα μου άξιζε ό γελοίος θάνατος μιας θεαματικής σαβούρδας» γράφει.

Η Σεμίνα μάλιστα δείχνει να αναθεωρεί και συμβουλεύει.

«Προσέχετε και υπολογίζετε τον εαυτό σας πάνω απ όλα και κυρίως ΠΑΝΩ από τη δουλειά. Και σας το λέει αυτό μια σεσημασμένη εργασιομανής,  που θεωρούσε φυσιολογικό να εργάζεται 18 ώρες την ημέρα, 30τόσα χρόνια.. Χαλαρώστε παιδιά, η ζωή -τελικά- είναι πολύ ωραία», καταλήγει. Προσπαθώντας  να ελαφρύνει το κλίμα στο υστερόγραφό του κειμένου της γράφει: «Ο αναισθησιολόγος ήταν ίδιος ο Τζορτζ Κλούνι ή μου φάνηκε;»
 STAR.GR

1 σχόλιο:

  1. Την Τρίτη 29/10/2013 θα κάνω εισαγωγή για αφαίρεση χολης ,με ολική νάρκωση στό Νοσοκομείο της Δράμας ,εχω φόβο φοβο φόβο , γνωρίζω τους χειρουργούς προσωπικα και ελπίζω να μου φύγει ο φόβος Σεμνά θάρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...