Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Θρίαμβος για την Αντέλ Εξαρχόπουλος στις Κάννες

H Λέα Σεϊντού (αριστερά) και η Αντέλ Εξαρχόπουλος (δεξιά) φιλούν τον Αμπντελαντίφ Κεσίς κατά την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες.

 To «La Vie d' Adele» του Αμπτελατίφ Κεσίς στο οποίο πρωταγωνιστεί η ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και εξιστορεί τον έρωτα δύο νεαρών γυναικών, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, ύστερα από 10 ημέρες γεμάτες λάμψη και σινεμά. 

O τυνήσιος σκηνοθέτης Αμπνελαντίφ Κεσίς, μαζί με τις πρωταγωνίστριες του «La Vie d Adele», Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λέα Σεϊντού έχοντας παραλάβει τον Χρυσό Φοίνικα

Η επιλογή της ταινίας του Τυνήσιου Κεσίς για τον Χρυσό Φοίνικα δεν μπορεί να ιδωθεί έξω από το κάδρο των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων στη Γαλλία, όπου στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν έφυγαν από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το Inside Llewyn Davis.
Η Μπερενίς Μπεζό μαζί με τον σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί, έχει μόλις λάβει το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το «Παρελθόν»

Ο Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για τη δουλειά του στο «Heli».

Ο σκηνοθέτης του «Nebraska» Αλεξάντερ Πέιν παραλαμβάνει από τη Λετίσια Κάστα το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για λογαριασμό του Μπρους Ντερν

Με το βραβείο της Επιτροπής τιμήθηκε το «Like Father Like Son» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Εντα.

O Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε (αριστερά) χαιρετάει το κοινό έχοντας λάβει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάννες για το «Heli». Δίπλα του ο ηθοποιός Φόρεστ Γουιτάκερ 

Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στον 76χρονο Αμερικανό Μπρους Ντερν για τον ρόλο του στο «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης έλαβε το βραβείο εκ μέρους του ηθοποιού που απουσίαζε από τις Κάννες.

Ο Τυνήσιος Αμπντελαντίφ Κεσίς χαμογελά, καθώς η Αντέλ Εξαρχόπουλος δέχεται το φιλί της Λέα Σεϊντού, αφού η «Ζωή της Αντέλ» έχει λάβει τον Χρυσό Φοίνικα στην τελετή απονομής των βραβείων στις Κάννες

Η Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό, που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στο οσκαρικό «The Artist» πριν από δύο χρόνια, πήρε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το «Le Passé» («Το Παρελθόν») του Ασγκάρ Φαραντί.

Βραβείο καλύτερου σεναρίου δόθηκε στον Κινέζο Ζία Ζανγκέ για το αμφιλεγόμενο λόγω υπερβολικής βίας «A Touch of Sin».

Χρυσός Φοίνικας για ταινία μικρού μήκους στο «Safe» του Νοτιοκορεάτη Μουν Μπιουν -γκον.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εννεαμελούς κριτικής επιτροπής στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, δήλωσε: «Ταξιδέψαμε σε όλον τον κόσμο με αυτά τα φιλμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...