Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η εξάρτηση του Σταρόβα από το “γρήγορο” φαγητό

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 17:10, διερευνά όλες τις θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις της σύγχρονης διατροφής στην υγεία μας, από το πεπτικό σύστημα μέχρι και τις χρόνιες νόσους.

Αν είμαστε ότι τρώμε, όπως ισχυρίζονται κορυφαίοι επιστήμονες διεθνώς, τότε η υγεία μας είναι αποτέλεσμα της διατροφής μας. Μιας διατροφής που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι εύκολες λύσεις στο σούπερ μάρκετ, το “γρήγορο” φαγητό αλλά και το φαγητό που έρχεται έτοιμο στην πόρτα μας, έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής. Την ίδια ώρα, νέες διατροφικές τάσεις όπως η ωμοφαγία, η χορτοφαγία αλλά και οι διεθνείς κουζίνες, έχουν μπει στο ελληνικό διαιτολόγιο. Με τη βοήθεια ειδικών. χημικών τροφίμων, συζητάμε για τα συσκευασμένα, προπαρασκευασμένα, κατεψυγμένα, προμαγειρεμένα και άλλα τρόφιμα και “ψάχνουμε” τα επικίνδυνα συστατικά, όπως τα συντηρητικά, τα οποία εμπλουτίζουν τις σύγχρονες τροφές. Επίσης, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων αναλύουν τον ρόλο των συντηρητικών στις τροφές και μιλούν για την ξεχασμένη μεσογειακή διατροφή.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης προσκαλεί στο σπίτι του τέσσερις σεφ, από την Ιαπωνία, την Κίνα, το Μεξικό και την Ινδία και συζητά μαζί τους για τα διατροφικά “διαμάντια” της κουζίνας τους.

Τέλος, στην εκπομπή μιλά ο τραγουδιστής- ηθοποιός Δημήτρης Σταρόβας για την εξάρτηση από το “γρήγορο” φαγητό, τη μάχη για καθημερινές αλλαγές προς μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και την τάση των ανθρώπων να αναζητούν φθηνότερο αλλά και αμφιβόλου ποιότητας φαγητό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...