Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Τα αστέρια της showbiz ξεσπιτώνονται

Η κρίση φαίνεται πως «χτύπησε» και τους πλούσιους και διάσημους του Hollywood, καθώς βγάζουν τις πολυτελείς βίλες τους στο σφυρί και αναζητούν οικονομικότερες λύσεις.
Το Λος Άντζελες θεωρείται μία από τις ακριβότερες πολιτείες στον τομέα του real estate, o οποίος πλήττεται από το 2008, μία κρίση που τελικά επηρέασε ακόμη και τα ακριβά προάστια της Πόλης των Αγγέλων.

Από τη μια είχαν να αντιμετωπίσουν τα διαζύγιά τους, από την άλλη τις περικοπές των εσόδων και των αμοιβών τους αλλά και την αναταραχή στις διεθνείς αγορές, ώστε κάθε μήνα όλο και κάποιος διάσημος αποχωρεί από τις πανάκριβες γειτονιές.

Σε εποχή κρίσης, βέβαια, η πώληση μίας τεράστιας πολυτελούς έπαυλης δεν είναι και ό,τι ευκολότερο, ενώ συνήθως αγοραστές είναι Ρώσοι ή Ασιάτες κροίσοι και φυσικά η πώληση γίνεται μετά την απαραίτητη περικοπή του αρχικά απαιτηθέντος ποσού.

Ανάμεσα στους τυχερούς που κατάφεραν να πωλήσουν το σπίτι τους είναι η Jennifer Aniston, η οποία το έδωσε αντί 38 εκατ. δολαρίων από 42 που ζητούσε αρχικά. Το σπίτι αυτό το είχε αγοράσει το 2006 μόλις 13,5 εκατ. δολάρια, οπότε βγήκε κερδισμένη. Τα χρήματα που πήρε τα επένδυσε αγοράζοντας δύο διαμέρισμα στο Γουέστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης.



Σε χρόνο ρεκόρ πουλήθηκε και η βίλα της Elizabeth Taylor αντί 8,6 εκατ. δολάρια, ενώ η Neverland του Michael Jackson έχει μπει στα αζήτητα, ίσως γιατί αυτήν την εποχή το ποσό των 23,5 εκατ. δολ. που είναι το απαιτητό, θεωρείται υπερβολικά υψηλό.

Όπως δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, μόλις 3,15 εκατ. δολ. πουλά το σπίτι της η Penelope Cruz, καθώς το θεωρεί αρκετά μικρό για την ίδια τον σύζυγο και τον γιο τους, καθώς διέμενε σ’ αυτό τα πρώτα χρόνια που ήταν εργένισσα στο Hollywood.



Εδώ κι έναν μήνα έχει βγει στην αγορά και το σπίτι των Goldie Hawn και Kurt Russell με τιμή πώλησης 14,7 εκατ., ενώ προς πώληση είναι και η έπαυλη του γείτονά τους Mel Gibson αντί 11,7 εκατ. δολ. από την αρχική 14,5 εκατ. δολάρια.

Από την άλλη ο Harrison Ford επιλέγει να πουλήσει το διαμέρισμά του στο Μανχάταν και ο Nicolas Gage το στολίδι του τη βίλα του στο Μπελ Αιρ αντί 17,5 εκατ. δολάρια ενώ η αρχική τιμή ήταν 35!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...