Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απάτη εκατομμυρίων αποκάλυψε η Uma Thurman

Thurman Uma at CannesImage via Wikipedia
Να συλλάβουν έναν απατεώνα που αποσπούσε χρηματικά ποσά από επωνύμους βοήθησε τις αρχές η Uma Thurman,  Η γνωστή ηθοποιός έπεσε και η ίδια θύμα, όμως, οι ενέργειές της οδήγησαν τον απατεώνα στο σκαμνί!

Η Thumrna είχε εμπιστευτεί στον Kenneth Starr, οικονομικό σύμβουλο πολλών διάσημων Νέοϋορκέζων, περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Toίδιο είχαν κάνει κι άλλοι celebrities, όπως ο σκηνοθέτης Mike Nichols, ο ηθοποιός Ewsley Snipes και η φωτογράφος Anna Leibovitz.

Ο 66χρονος πλησίαζε τους επώνυμους και τους έπειθε να του διαθέσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει και να τους επιστρέψει το ποσό στο πολλαπλάσιο.

Ωστόσο, είχε στήσει πυραμίδα, έδινε ψεύτικα στοιχεία για να φοροδιαφεύγει και αγόραζε πανάκριβα διαμερίσματα για την οικογένειά του χρησιμοποιώντας τα χρήματα των άλλων.

Εξοργισμένη που δεν έβλεπε την επένδυσή της να αποδίδει καρπούς, η Thurman εισέβαλε στο γραφείο του απατεώνα και απαίτησε τα χρήματά της. Πράγματι, ο Starr της επέστρεψε το ποσό την επομένη, ωστόσο, η κίνηση της ηθοποιού ήταν αρκετή για να ανακαλυφθεί η πυραμίδα που είχε στήσει!

Συνολικά, ο 66χρονος είχε καταφέρει να αποσπάει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τα επώνυμα θύματά του έχουν κληθεί για να καταθέσουν στην δίκη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...