Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στη δημοσιότητα γράμμα του Τζον Λένον από το 1971!

Το φως της δημοσιότητας είδε γράμμα που το πρώην «σκαθάρι» Τζον Λένον είχε στείλει το 1971 σε περιοδικό χωρίς να δημοσιευθεί ποτέ!

Ο 30χρονος -τότε- Τζον Λένον είχε διαβάσει τη συνέντευξη ενός νεαρού τραγουδιστή σε μουσικό περιοδικό στο οποίο εξέφραζε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η επιτυχία και τα πλούτη να αλλάξουν τις προτεραιότητες του στη ζωή.

Το πρώην «σκαθάρι» κάθισε και έγραψε -από κοινού με τη Γιόκο Όνο- μια απάντηση στο 21χρονο Στιβ Τίλτσον και την έστειλε στο περιοδικό.

Ωστόσο το περιοδικό ούτε δημοσίευσε ποτέ ούτε απέστειλε στον παραλήπτη του το γράμμα με αποτέλεσμα αυτό να «μετακινείται» από συρτάρι σε συρτάρι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέχρι να πέσει στα χέρια ενός συλλέκτη το 2005 ο οποίος «πάσχιζε» για αρκετά χρόνια μέχρι να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του.

Στο γράμμα του ο Λένον συμβούλευε -μεταξύ άλλων- τον Στιβ Τίλτσον να μην ανησυχεί καθώς «το να είσαι πλούσιος δεν αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή. Η μόνη διαφορά με πριν είναι ότι δεν ανησυχείς για τα χρήματα, το φαγητό σου, τη στέγη σου» ενώ υπογράμμιζε πως ο ίδιος έχει υπάρξει και πτωχός και πλούσιος και γνωρίζει καλά και τις δύο πλευρές.

Η 77χρονη -σήμερα- Γιόκο Όνο ανέφερε (σε σχετική ερώτηση) ότι θυμάται όντως τον Τζον Λένον να γράφει το συγκεκριμένο γράμμα. Ο παραλήπτης του γράμματος, από την άλλη, έχοντας κάνει μια αξιοζήλευτη καριέρα με πάνω από 20 δίσκους σε 40 χρόνια ανέφερε συγκινημένος διαβάζοντας το γράμμα με 39 χρόνια καθυστέρηση πως «αισθάνομαι σα να μου το έστειλε ο αδερφός μου. Αν το είχα λάβει θα είχα επικοινωνήσει μαζί του, είχε ακόμη και το τηλέφωνό του στο γράμμα. Με εξοργίζει πάντως πως, αντί να μου το παραδώσουν, κάποιοι το κράτησαν και προτίμησαν να το πουλήσουν».

Η αξία του γράμματος υπολογίζεται σε περίπου 14.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...